Naslovnica Filmovi VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

481
0
Photo: Warner Bros

PETAK, 24.09

 

Nova Tv, 21.30: Zvijezda je rođena (A Star is Born) – (2018)

Za redateljski prvijenac Bradley Cooper odabrao je četvrtu (!) verziju filma “Zvijezda je rođena”. Nije riječ o remakeu nego o remakeu remakea (najpoznatija i najpopularnija , do ovogodišnje, bila je verzija iz 1976 godine u kojoj glavne uloge tumače Kris Kristofferson i Barbra Streisand). Cooper se nije obeshrabrio, htio je ispričati svoju verziju priče, mjesecima je uzimao satove pjevanja, pronašao idealnu partnericu u liku Lady Gage i snimio film godine. Kemija između Coopera i Gage je nevjerojatno uvjerljiva, glazba izvrsna (mnoge pjesme koje slušamo iz filma Gaga i Cooper su zajedno napisali) dok je glavna glumica senzacionalna. Iako, s obzirom na prethodne verzije, u priči odnosno raspletu nema iznenađenja emocije koje isijavaju tijekom čitavog filma teško je ponoviti. Naslov filma može se upotrijebiti za buduću glumačku karijeru Lady Gage – zvijezda je rođena.

 

 

SUBOTA, 25.09

 

RTL 2, 20.15: Dvanaest žigosanih (Dirty Dozen)

 Žigosani, njih dvanaest iz naslova filma su osuđenici u vojnom zatvoru koji čekaju izvršenje smrtne kazne ili će iduća desetljeća provesti u zatvoru služeći višegodišnje kazne. Operacija Amnestija odnosno akcija dvanaestorice uoči savezničkog iskrcavanja na Normandiju ponudit će zatvorenicima priliku za iskupljenje – smanjenje ili ukidanje kazne. Bronson kao Joseph T. Wladislaw, Lee Marvin je Reisman, Telly Savalas je Maggott, Donald Sutherland Pinkley…. ovo je tek dio sjajne glumačke ekipe s kakvom se malo filmova može pohvaliti.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

 

DOMA Tv, 19.55: Bjegunac (The Fugitive)

Andrew Davis redatelj je ovog akcijskog trilera kojeg nosi interakcija između Forda i Tommy Lee Jonesa (zlatni kipić za nastup u filmu). Ford je doktor Richard Kimble koji je optužen za ubojstvo supruge. Kimble nije ubojica, spletom okolnosti bježi policiji i kreće u potragu za krivcem. Njega nastoji uloviti Samuel Gerard, sistematični i iskusni istražitelj….

 

NOVA Tv, 22.40: Povratnik (The Revenant)

Kako bi konačno potvrdio nominaciju za “Oscara” Leonardo DiCaprio se morao vratiti iz mrtvih. Takva je, naime, priča inspirirana istinitim događajima iz života Hugha Glassa. Glass je bio osuđen na smrt, ali se vratio i osvetio. Sukob ženke grizlija i glavnog protagonista jedan je od najupečatljivijih filmskih trenutaka posljednjih godina. “Povratnik” je vizualno atraktivan film koji secira ljudsku prirodu, kaos i destruktivnost. U filmu nastupaju i Tom Hardy, Domhnall Gleeson i Will Poulter.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

NEDJELJA, 26.09

 

HTV 2, 21.10: Goli u sedlu (Easy Rider)

Šezdesete godine dvadesetog stoljeća prepune su burnih političkih i društvenih događaja. Iz vremena prepunog prevrata, pokušaja revolucija (mirnih i onih nemirnih) i ratova morao se dogoditi film poput “Golih u sedlu”. Priča filma je jednostavna – dvojica otpadnika zajahala su motore i krenula u potragu za boljom Amerikom. Ono što će vidjeti i doživjeti na putu, uz rijetke iznimke, nije bolja nego lošija, zapravo stvarna slika nekada drugačijih ljudi. Otpadnici su Wyatt i Billy (Henry Fonda i Dennis Hopper) dok je Jack Nicholson razočarani, alkoholom natopljeni pravnik koji se pridružuje putu. Hanson je suprotnost Wyattu i Billyju – hipiji i(li) otpadnici slijede svoj san na motoru tražeći slobodu – Hanson je čovjek sistema, ali potpuno razočaran životom. Njegova frustracija liječena alkoholom vodi do njegova tragičnog kraja. Na snimanju filma nije nedostajalo opijata svih vrsta – vjerojatno je i to jedan od razloga zbog kojeg film djeluje toliko autentično. Nicholson je treći glumački kralj u kultnom filmu koji su mnogi, većinom neuspješno, pokušali kopirati.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime