Naslovnica Novo TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

697
0
Foto: Screenshot

Tri noviteta u odnosu na prošli tjedan i novi broj jedan…krenimo redom…

Na vrhu top liste nalazi se Disney pustolovna, akcijska komedija “Krstarenje džunglom”. Emily Blunt i Dwayne Johnson privukli su pažnju publike – u prvom vikendu prikazivanja film je u američkim kinima ostvario zaradu od 34.2 milijuna dolara – ukupna zarada u na svjetskim kino blagajnama iznosi nešto manje od 62 milijuna…

Posljednjih su godina filmovi snimljeni pod oznakom A24 zaokupili pažnju ljubitelja filma, posebno onih koji su u vječnoj potrazi za drugačijim projektima. Jedan takav zove se “The Green Knight”i nalazi se na drugom mjestu (zarada 6.7 dolara). Riječ je o fantasy/pustolovinu redatelja Davida Loweryja u kojoj nastupaju Joel Edgerton, Alicia Vikander i Dev Patel.

Treći novitet je triler /drama redatelja Toma McCarthyja (Spotlight ) pod imenom Stillwater .  Film u kojem glavnu ulogu tumači Matt Damon u prvom je vikendu prikazivanja ostvario zaradu od 5.1 mlijun dolara – dovoljno za peto mjesto.

Od naslova koji su duže vrijeme u top deset vrijedi spomenuti kako je “Space Jam: Nova legenda” unatoč velikom padu gledanosti u odnosu na prošli tjedan prebacio zaradu od 200 milijuna dolara u svjetskim kinima dok je “Black Widow” sve bliže brojci od 350 milijuna dolara zarađenih na svjetskim kino blagajnama…

 

 

TOP 10:

 

  1. Krstarenje džunglom (Jungle Cruise)
  2. The Green Knight
  3. Ostarjeli
  4. Black Widow
  5. Stillwater
  6. Space Jam: Nova legenda
  7. Snake Eyes
  8. Brzi i žestoki 9
  9. Escape Room: Tournament of Champions
  10. The Boss Baby: Family Business

 

Prethodni članakNAJAVA: KOLOVOZ/AUGUST 2021 – pregled najzanimljvijih premijera filmova i serija
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime