VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 09.07:

 

HTV 1, 22.25: Navijačko ludilo (Football Factory)

Svijet nogometa nemoguće je odvojiti od svijeta navijača. “Navijačko ludilo” priča je o onom ekstremnom dijelu navijačke priča – huliganizmu. Priča prati Tommya Johnsona koji nedostatak adrenalina u normalnom životu nadoknađuje vikendima. Sukobi s protivničkim navijačima, primanje i davanje batina dio su životne priče Tommya i njegove ekipe.
“Navijačko ludilo” vodi nas u svijet nasilja, nogometnih huligana i jednog od najvećih rivalstava (navijačkih) na svijetu – Chelseaja i Millwala. Film je temeljen na književnom predlošku Johna Kinga, prilično uvjerljivo prikazuje navijačku svakodnevicu o kojoj često govore i sude oni koji o navijačkoj subkulturi znaju vrlo malo ili ništaGlavnu ulogu u filmu tumači Danny Dyer koji je kasnije snimio seriju  dokumentaraca pod imenom “The Real Football Factory” o najvećim navijačko-klupskim rivalstvima na svijetu (preporuka za gledanje ako tražite odgovore na pitanja o navijačima i ako Vam se sviđa “Navijačko ludilo”).

SUBOTA, 10.07:

 

HTV 1, 22.25: Mjesto tišine (A Quiet Place)

 

Jedno od najvećih kino iznenađenja posljednjih godina je “Mjesto tišine”. I dok nastavak uspješno plovi nesigurnim recentnim kino vodama, subota navečer rezervirana je za prvi dio. John Krasinski režirao je, napisao scenarij i glumi u priči o distopijskom svijetu gdje su neidentificirana bića natjerala ljude na život u tišini. Zanimljivo i napeto uz nekoliko scena koje se dugo pamte. U filmu briljira gospođa Krasinski odnosno Emily Blunt.

NEDJELJA, 11.07

 

Doma Tv, 19.55: Bliski odnosi (Closer)

Jednostavan film o stvarima koje bi mogle (trebale?) biti jednostavne, ali su vrlo komplicirane i, kada se zagrebe ispod površine, prilično kompleksne. Temeljen na kazališnoj predstavi film kroz dijaloge između glavnih likova propitkuje ljubav, vjernost i sve ono što ide uz muško-ženske ljubavne odnose. Dijalozi su vrhunski napisani kao što je i vrlo dobra glumačka ekipa filma (Natalie Portman, Clive Owen, Jude Law i Julia Roberts).

RTL, 22.55: Kakvi frajeri 2 (Hot Shots: Part Deux)

Topper Harley u novoj misiji – ovoga puta odlazi u Irak kako bi spasio ratne zarobljenike i njihove spasitelje. Ništa zapravo nije ozbiljno u parodiji na veliki broj filmova, posebno akcijskih. Charlie Sheen ponovio je ulogu Toppera, sjajni Lloyd Bridges krade svaku scenu u kojoj se pojavi – kako bi pojačala uspomena i parodija na Ramba tu je i Richard Crenna.

Doma, 21.45: Colombiana

Kao devetogodišnja djevojčica Cataleya je bila svjedočila je ubojstvu roditelja. Uspjela je preživjeti, pobjegla je u SAD i petnaest godina kasnije postala je plaćeni ubojica. Orhideja na prsima njenih žrtava tek je podsjetnik na osvetu koju Cataleya traži i cilj njenog života – pronaći ubojice roditelja…. Zoe Saldana je dojmljiva u ulozi Cataleye u akcijskom trileru redatelja Oliviera Megatona…

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)