NAJAVA: KOLOVOZ/AUGUST 2021 – pregled najzanimljvijih premijera filmova i serija

FILMOVI:

 

ODRED OTPISANIH: NOVA MISIJA (The Suicide Squad)

 

Redatelj: James Gunn

Brzopotezni remake (reboot?)  filma iz 2016. godine u kino domaće kino dvorane stiže za nekoliko dana (04.08 – na HBO Max streaming servisu film je dostupan dva dana kasnije). Iako je prvi film ostvario dobar rezultat na svjetskim kino blagajnama (nešto manje od 750 milijuna dolara), šefovi “Warnera” krenuli su u realizaciju novog filma s novim redateljem. David Ayer je postao bivši dok je za novi film angažiran James Gunn. Gunn je zaslužan za zabavnu i razigranu superjunačku priču poznatu pod imenom Čuvari galaksije . Gunn je krenuo u izbor glumaca – ponovo je angažirao nekoliko poznatih imena iz Ayerovog filma. Očekivano, Margot Robbie je Harley Quinn, Jai Courtney se vraća kao Captain Boomerang dok je Joel Kinnaman ponovo dobio ulogu Ricka Flagga. Nova glumačka imena novog filma su, između ostalih, Idris Elba (“Bloodsport”), Peter Capaldi (The Tinkerer), Michael Rooker (Savant), John Cena (“Peacemaker”) i Sylvester Stallone koji posuđuje glas King Sharku (u filmu se pojavljuje i Taika Waititi). Sudeći po traileru novi će “Odred otpisanih” biti bezobrazniji i manje korektan….

BECKETT

Netflix, 13.08

Redatelj: Ferdinando Cito Filomarino

Možda i najzanimljiviji premijerni naslov koji u kolovozu stiže na streaming servise. Redatelj i scenarist Filomarino zaplet filma kao da je pronašao u radionici starog majstora Alfreda Hitchcocka – Beckett iz naslova filma je američki turist koji se nakon prometne nesreće na odmoru u Grčkoj nađe usred političke igre u kojoj su ulozi veliki. Jedan od njih je Beckettov život. Glavna uloga u filmu povjerena je Washingtonu mlađem – prate ga Alicia Vikander i Boyd Holbrook.

 

 

FREE GUY 

Kino, 12.08

Zamislite scenarij prema kojem jednog dana otkrijete da ste lik (i to još sporedni) u videoigri? U redu, to nam se valjda neće dogoditi, ali bankaru poznatog pod imenom Guy to je sudbina. Živi u nasilnoj i kaotičnoj videoigri gdje je tek lik koji ne može ništa promijeniti. Sve do dana kada Guy odluči promijeniti svijet (videoigru) u kojoj živi. Guy je Ryan “Deadpool” Reynolds – u filmu nastupaju i Taika Waititi te Jodie Comer:

SERIJE:

 

ŽIVI MRTVACI (The Walking Dead) – 11. sezona (prvi dio)

22.08

Sve je počelo krajem 2010. godine. Priča o zombijima autora Franka Darabonta (“Iskupljenje u Shawshanku”) krenula je sa šest epizoda prve sezone i ostalo je…povijest. Serija koja je imala uspone i padove, bolje i loše sezone završava jedanaestom sezonom (veliki broj sezona potvrđuje interes pubilike) koja završava iduće godine (prvi dio posljednje sezone ima 11 epizoda – idućih 13 najavljeno je za 2022. godinu) kada ćemo saznati hoće li netko od glavnih protagonista ipak preživjeti…

DEVET POTPUNIH NEZNANACA (Nine Perfect Strangers)

 

18.08, 8 epizoda, Hulu

Australska spisateljica Liane Moriarty nije nepoznata ljubiteljima serija. Prema njenom književnom predlošku snimljena je gledana prva sezona serije “Male laži” – uskoro stiže “Devet potpunih neznanaca”. Radnja serije prati, kako i naslov sugerira, devetero neznanaca koji lijek od stresa i odmor traže na mjestu zvanom “Tranquillum House”. Odmaralište ima najbolje ocjene na internetu gdje bivši posjetitelji govore kako je riječ o mjestu koje mijenja život. Osnivačica odmarališta je Masha koja je nakon bolesti i neurednog načina života okrenula novu stranicu u promijenila vlastiti život. Međutim, njene metode nisu uvijek odmjerene i normalne…

Izvrsnu glumačku ekipu serije predvode Nicole Kidman, Michael Shannon, Regina Hall, Melissa McCarthy i Bobby Cannavale.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)