VIKEND TV PREPORUKE

PETAK: 04.06

RTL, 23.15: Predator

U petak možete pogledati akcijski klasik osamdesetih godina prošlog stoljeća. Zapravo, akcijski klasik za sva vremena. Priča poznata – Arnold Schwarzenegger je vođa ekipe vrhunskih specijalaca koji u džungli susreće protivnika koji nije s naše planeta. Lovci postaju lovina, akcijski nadčovjek drhti pred vanzemaljcem. Film koji vrijedi gledati više puta. Razloga ima puno – jedan od njih je i redatelj John McTiernan.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

SUBOTA: 05.06

HTV 3 – 21.20: Posebni dodaci: David Lynch

Ljubitelji Davida Lyncha i one koji će to tek postati u subotu navečer mogu uživati u Lynch maratonu. U sklopu emisije Posebni dodaci mogu se pogledati tri filma koja potpisuje David Lynch – “Dina: Pješčani planet”, “Plavi baršun” i “Unutarnje carstvo”

RTL 22.15: Telefonska govornica (Phone Booth)

Održati napetost čitavim trajanjem filma u kojem se radnja odigrava na jednoj lokaciji nije jednostavan redateljski posao. Pokojni Joel Schumacher je uspio u filmu “Telefonska govornica” (zasluge pripadaju i kultnom američkom filmašu Larryju Cohenu, scenaristu filma). Film prati samodopadnog Stua Sheparda (Colin Farrell) koji se, spletom okolnosti, nađe zatočen u telefonskoj govornici. Na nišanu snajpera Stu mora priznati grijehe i suočiti se s vlastitim životnim odlukama, ali i priznati grijehe prošlosti…

NEDJELJA, 06.06:

Doma TV, 19.55: Pokojni (Departed)

Martin Scorsese nije dobio Oscara za, između ostalih,  “Razjarenog bika”, “Posljednje Kristovo iskušenje, “Dobre momke” (za navedene filmove Scorsese je bio nominiran – nominaciju nije dobio npr. za “Taksista”), ali je nagradu osvojio za remake filma “Pakleni poslovi”. Koliko je Oscar zakasnio s obzirom na filmografiju američkog redatelja i danas je predmet rasprave, ali bolje ikad nego nikad. Radnja obrade hongkongškog film smještena je u Boston, riječ je o kriminalističkoj drami u kojoj je Scorsese okupio sjajnu glumačku ekipu (Matt Damon, Leonrdo Di Caprio,  Jack Nicholson, Martin Sheen, Vera Farmiga…), i osvojio glavnu nagradu. Remake koji je opravdao očekivanja, potvrdio status Martina Scorsesea i usmjerio interes američkih filmaša prema recentnoj filmskoj ponudi iz Azije. Nije jednostavno napraviti remake azijskog filma – uvjerio se u takvo stanje stvari i Spike Lee kada je pokušao dotaknuti kultni status “Oldboya”.

HTV 1, 22.25: Najduži dan (The Longest Day)

Jedan od najvećih ratnih filmova u povijesti – spektakl koji je okupio impresivnu ekipu prati savezničko iskrcavanje na Normandiju (06.06. 1941 početak je operacije Overlord ili Dana D). Deset milijuna dolara bio je budžet filma (za tadašnje prilike ogroman novac) kojeg je režiralo čak pet gledatelja i koji rekonstruira događaje na bojištu. Glumačka ekipa? Spomenut ćemo samo neka glumačka imena koja se pojavljuju u filmu: John Wayne, Robert Mitchum, Sean Connery, Henry Fonda, Rod Steiger, Richard Burton…Trosatni ratni spektakl koji se ne propušta…

RTL 2, 20.15: Slučaj Pelikan (The Pelican Brief)

Film temeljen na knjizi Johna Grishama priča je o teoriji zavjere koja prestaje biti teorija i postaje zavjera. Darby Shaw (Julia Roberts) studentica je prava koja nakon ubojstava sudaca napiše tekst u kojem rekonstruira motive ubojstava. Riječ o teoriji i nagađanjima, ali vrlo brzo se otkriva da je Darby napisala istinu. Studentica postaje meta i jedina zaštita je novinar Gray Grantham.

Kemija između Washingtona i Julie Roberts je vrlo dobra, radnja napeta i intrigantna….treba li od filma tražiti više?

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)