PRVI POGLED: STILLWATER

Nakon osvojenog Oscara za scenarij filma Spotlight  američki filmaš Tom McCarthy (nominiran i za najboljeg redatelja, ali je nagradu te 2016 godina odnio Inarritu za “Povratnika ) nije realizirao veliki broj redateljeskih projekata. Jedan film (“Timmy Failure: Mistaker Were Made”) i nekoliko epizoda serije “Trinaest razloga” (kao scenarist McCarthy potpisuje, između ostalih, sedam epizoda serije Najjači glas i priču za film “Christopher Robin”).

Ove godine stiže novi McCarthy projekt pod naslovom “Stillwater” koji će svakako zaintrigirati ljubitelje filma.

Zaplet filma upoznaje nas s Billom Bakerom iz Oklahome. Baker je vuk samotnjak, naftaš čiji se život mijenja u trenutku kada dobiva poruku iz Marseilla – Allison, njegova kćerka, studentica,  uhićena je u Francuskoj i optužena za ubojstvo. Allison tvrdi da ubojstvo nije počinila i Baker odlazi u Marseille kako bi dokazao njenu nevinost i pronašao ubojicu…Ili ubojice?

Premijera “Stillwatera” planirana za jesen 2020 godine, ali zbog svima nam poznatih razloga odgođena je i film stiže u kino dvorane za nešto više od dva mjeseca, točnije 30.07. Ključne glumačke figure filma su Matt Damon (Biil Baker) i Abigail Breslin (Allison). Koja je prava istina oko ubojstva i hoće li Baker saznati istinu saznat ćemo uskoro….

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)