VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 30.04

Rtl, 21.00: Pakao na horizontu (Deepwater Horizon)

Godine 2010, 20 travnja u Meksičkom zaljevu na bušotini zvanoj Deepwater Horizon dogodila se eksplozija. Nesreća je zauvijek ugasila 11 života, 17 radnika na platformi je ozlijeđeno. Eksplozija, ljudske žrtve i potonuće platforme uvid je u jednu od najvećih ekoloških katastrofa u povijesti. Istjecanje nafte iz otvorene bušotine trajalo je tri mjeseca, zagađenje je bilo ogromno, posljedice po prirodu bile su stravično velike. Film Petera Berga rekonstruira događaje prije i za vrijeme nesreće. Glumačku ekipu predvode John Malkovich, Kurt Russell, Mark Wahlberg i Kate Hudson.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

SUBOTA, 01.05:

Rtl 2, 20.15: Dobri momci (Goodfellas)

Scorsese, De Niro i Joe, Funny Guy, Pesci u mafijaškom filmu – jednom od redateljevih najboljih filmova. Dodajmo Liottu koji interpretira glavnog lika, Henryja Hilla i krećemo na mafijaško putovanje dugo skoro tri desetljeća (cca 150 minuta trajanje je filma). Priča o usponu i padu Henryja Hilla dinamična je i ispričana s puno detalja i redateljskog umijeća. “Dobri momci” pripadaju najboljim filmovima o mafiji – scenarij je inspiriran knjigom Nicholasa Pillegija “Wiseguy: Life in a Mafia Family”.

 

RTL, 20.00: Deadpool

Ako večer na praznik rada želite provesti uz laganije štivo onda je “Deadpool” pravi izbor. Nekorektni, vulgarni, ali i silno zabavan superjunak bori se protiv negativaca, ali i samog sebe. Glavnog junaka glumi Ryan Reynolds – u filmu gledamo i Morenu Baccarin.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

DOMA TV, 19.15: Atlas oblaka (Cloud Atlas)

Od redatelja Toma Tykwera (“Trči Lola, trči”) i nekada braće, danas sestara Wachowski (“Matrix” trilogija) dolazi kompleksan, izvrsno režiran i nevjerojatno podcijenjen (dijelom i zbog slabih rezultata na kino blagajnama) “Atlas Oblaka”. “Atlas obaka” je film koji se bavi mnogim, vječnim ljudskim temama. Ljubav, prolaznost života, reinkarnacija, sloboda, vjera…sve navedene i još mnoge teme se spominju ili su, barem, dotaknute u filmu. Glumačku ekipu koja je u filmu imala zahtjevan posao (većina glumaca interpretira više likova) predvode Tom Hanks, Halle Berry , Hugh Grant, Susan Sarandon, Hugo Weawing….

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

HTV 2, 22.20: Tropska grmljavina (Tropic Thunder)

Akcijska komedija Bena Stillera (Stiller je u društvu Justina Therouxa i Ethana Coena napisao i scenarij filma) u kojoj autor, točnije autori, ismijavaju i parodiraju Hollywood, (ratne) filmove, glumačke zvijezde….Sve ono što tvornica snova predstavlja. U filmu se pojavljuje veliki broj poznatih i manje poznatih filmskih zvijezda – najpoznatiji među njima su Robert Downey Jr. (za nastup u “Tropskoj grmljavini” nominiran je za “Oscara”), Matthew McConaughey, Nick Nolte, Tom Cruise, John Voight….

NEDJELJA: 02.05

HTV 2, 22.40: GILDA

Posljednji sati ovog tjedna donose noir klasik u kojem je Rita Hayworth odigrala jednu od najboljih i najupečatljivijih fatalnih žena u povijesti filmske umjetnosti. Hayworth je, dakle, Gilda supruga Ballina Mundsona,  bahatog bogataša, vlasnika kockarnice koju vodi Johnny Farrell. Farrell postaje opsjednut Gildom jer podsjeća na njegovu bivšu, izgubljenu ljubav. Stvara se ljubavni trokut koji prijeti eksplozijom…

Film je režirao Charles Vidor – uz neponovljivu Ritu Hayworth u filmu nastupaju Glenn Ford i George Macready.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)