VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 16.04

NOVA TV, 23.20: DUNKIRK 

Veliko platno najbolje prikazuje sve potencijale filma Christophera Nolana. Međutim, “Dunkirk” vrijedi pogledati i u kućnoj radinosti – film prikazuje operaciju povlačenja u tri dimenzije (zrak, zemlja, voda). Intenzivan i napet, izvrsno režiran, bez suvišnih minuta s vrhunskom glumačkom ekipom…

GOODTALKING recenziju za “Dunkirk” možete pročitati OVDJE 

 

SUBOTA, 17.04

DOMA TV, 21.55: X-MEN 2

Nastavak dostojan prvog filma i jedan od (naj)boljih filmova o superjunacima. Bryan Singer ponovo je iza kamere – kombinacija akcije, trilera i znanstvene fantastike ponovo je okupila vrlo zanimljivu glumačku ekipu (Hugh Grant, Halle Berry, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Jensen, Brian Cox….)

 

NEDJELJA, 18.04

HTV 2, 20.05: Pasje poslijepodne

“Pasje poslijepodne” inspiriran je istinitim događajem opisanim u novinskom istraživanju. Novinski članak u scenarij je pretvorio Frank Pierson dok je režiju preuzeo Sidney Lumet. Rezultat je film o neobičnoj pljački u kojoj Pacino dominira rijetko viđenom glumačkom energijom. Pacino tumači Sonnyja koji kreće u pljačku banke. Operacija kreće u, za Sonnyja, u neželjenom smjeru, situacija se komplicira i Sonny traži način da izvuče novac, ali i izbjegne zatvor….
Pacino ima sjajnog partnera u liku prerano preminulog Johna Cazala. Glumcu je ponovo izmaknuo zlatni kipić – “Pasje poslijepodne” imao je nesreću da je snimljen iste godine kada i “Let iznad kukavičjeg gnijezda”. Velik film sjajnih glumačkih izvedbi koji je, između ostalog, i komentar vremena u kojem je nastao.

RTL 20.00: Sicario 2: Rat bez pravila

Nije na razini prvog filma, ali je vrlo dobar akcioni triler uz dodatak drame. U odnosu na prvi film novi je redatelj (umjesto Villeneuvea uskočio je Stefano Sollima) i, kada je o glumačkoj ekipi riječ, nema Emily Blunt, ali u nastavku se ponavljaju Benicio Del Toro i Josh Brolin. Radnja počinje na meksičko-američkoj granici. Uz proizvodnju, krijumčarenje i dilanje kokaina, karteli imaju novi unosan posao – krijumčarenje ljudi iz Meksika u SAD. Kartel je u zadnjoj akciji na američki teritorij prebacio i nekoliko terorista koji su se raznijeli u Kansasu i za sobom u smrti odveli američke civile. Traži se odmazda i ona ubrzo dolazi – američke tajne službe trebaju casus belli za sukob između kartela. Način na koji će izazvati sukob između kartela pronalazi Matt Graver (Josh Brolin) kojem pomaže čovjek za prljave poslove – Alejandro Gillick (Benicio Del Toro)….

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)