VIKEND TV PREPORUKE

PETAK: 02.04

RTL, 23.15: Lov na zeleni dijamant (Romancing the Stone)

Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća pojavio se arheolog, istražitelj i profesor Indiana Jones koji je postao zaštitni znak kada je o avanturističkim filmovima riječ. Najbliže Indiani Jonesu u osamdesetima kada je o filmskoj pustolovini riječ je Jack Colton iz filmova “Lov na zeleni dijamant” i “Dragulj s Nila”. Colton (Michael Douglas) postaje partner spisateljice Joan Wilder koja dolazi u Kolumbiju kako bi spasila otetu sestru. Otmičari traže kartu s blagom – Joan i Jack kreću u akciju, potragu za otetom, ali i za blagom.

Duhovito, razigrano uz dozu akcije i romantike “Lov na zeleni dijamant” pamti se i zbog vrlo dobre glumačke ekipe u kojoj, uz Douglasa, nastupaju Kathleen Turner i Danny De Vito.

SUBOTA, 03.04

Doma Tv, 19.55: Istinite laži (True Lies)

Veliki akcijski hit Jamesa Camerona obrada je francuskog filma “La Totale!”. Arnold Schwarzenegger je Harry Tasker, čovjek koji vodi dvostruki život. Za obitelj on je dosadni prodavač računala, ali Tasker ima i drugi posao – on je tajni agent protuterorističke agencije. Tasker je na tragu terorista i nuklearne bombe – istovremeno istražuje i aktivnosti supruge Helen…

Superskupi Cameronov projekt nabijen je akcijom uz dodatak humora. Nekoliko scena doista je nemoguće opisati (konj u liftu) – uz Schwarzeneggera u filmu nastupaju, nikad bolja, Jamie Lee Curtis, Tom Arnold, Bill Paxton, Eliza Dushku, Tia Carrere i Charlton Heston.

Nova Tv, 22.45: Vozač (Baby Driver)

Akcijski mjuzikl – rijetko efektan i gledanja vrijedan spoj akcije i glazbe. Vozač iz naslova filma je Baby, klinac koji se bavi opasnim poslom. Zbog grijeha prošlosti prisiljen je raditi za Doca. Doc je kriminalni mastermind koji planira pljačke. Nalazi lokacije, napravi plan i unajmi ekipu koja odrađuje posao. Jedini stalni član ekipe je Baby koji želi zauvijek pobjeći od Doca – rastanak bi se trebao dogoditi jer je ostao još jedan, posljednji posao. Razlog više za početak novog života je Debora koja je ušetala u Babyjev život. No, stvari se kompliciraju i posljednji posao ipak nije kraj suradnje. Vrlo dobru glumačku ekipu predvode Ansel Elgort, Jon Berthnal, Kevin Spacey, Jon Hamm, Elza Gonalez i Lily James. Film koji se gleda i sluša.

GOODTALKING RECENZIJU FILMA MOŽETE PROČITATI OVDJE 

Doma TV, 22.35: Gran Torino

Redateljsko-glumački projekt Clinta Eastwooda i još jedan nezaboravan film i glavni lik. Eastwood je Walt Kowalsky, veteran Korejskog rata koji živi u Detroitu. Kowalsky je prgav, arogantan, politička korektnost ne postoji u njegovom rječniku spreman na vrijeđanje uvijek i svakoga. Vuk samotnjak koji ne želi ničije društvo (barem tako izgleda na površini) i koji proklinje zlu sudbinu koja mu je za susjede dodijelila žute. Stvari se mijenjaju kada, spletom okolnosti, u Waltov život ulazi Thao, tinejdžer iz susjedstva. Walta i Thaa spojio je Ford Gran Torino iz 1972 godine.
Walt Kowalsky izgleda, ponaša se i zvuči kao Harry Callaghan u mirovini. On je čovjek koji živi od sjećanja. Eastwood je, kako bi čitav projekt izgledao što uvjerljivije, za glumačke role angažirao pripadnike azijske zajednice Hmong. Film koji pokazuje kako pomoć i plemenitost ponekad dolaze od ljudi od kojih to nikada ne bi očekivali. Osoba koje traže iskupljenje prije završetka životne priče.

NEDJELJA, 04.04

Doma TV, 19.55: Ben Hur

Povijesni spektakl pravi je izbor za nedjeljnu večer. Jedanaest Oscara, redatelj William Wyler, Charlton Heston i Jack Hawkins – film snimljen 1959. godine i danas izvrsno izgleda. Film trajanja od 212 minuta u ovom slučaju ima dobar termin prikazivanja – naravno, sve ovisi o količini reklama tijekom gledanja. Kako god bilo vrijedi ostati budan kada je Ben Hur u pitanju…

HTV 1, 22.35: Sjever Sjeverozapad (North by Northwest)

Jedan od najboljih i najintrigantnijih filmova Alfreda Hitchcocka prati Rogera Thornhilla, čovjeka koji ima težak dan. Zamijenjen je za nekakvog Kaplana zatim su ga pokušali ubiti da bi, nakon što je preživio pokušaj ubojstva, Thornhill optužen za ubojstvo čovjeka po imenu Townsend. Hitchcock majstorski radi ono što zna najbolje – običnog čovjeka stavlja u izazovne po život opasne situacije. Thornhill je Cary Grant – u filmu nastupaju i James Mason, Eve Marie Saint te Martin Landau.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)