VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA: 27.03

 

HTV 1, 22.35: Ne reci ni riječ (Don’t say a word)

Triler u kojem Michael Douglas interpretira psihijatra Nathaniela Conrada. Nova pacijentica uglednog psihijatra je mlađahna Elisabeth – nakon prvog pregleda Conrad će shvatiti kako je Elisabeth važna određenim ljudima. Conradova maloljetna kćer je oteta i psihijatar mora iz pacijentice izvući podatke oko dijamanta, predmeta pljačke od prije deset godina.

“Ne reci ni riječ” ima vrlo zanimljivu glumačku ekipu – osim Douglas u filmu nastupaju i Sean Bean (negativac, hoće li preživjeti?) i Brittany Murphy.

NOVA TV, 22.55: Osvetnici (The Avengers)

Iz današnje perspektive, nakon broja superjunaka koji su se pojavili u “Ratu beskonačnosti”, “Osvetnici” iz 2012 godine izgledaju poput laganog druženja. No, više ne mora uvijek značiti bolje – “Osvetnici” su ostali najbolje masovnije Marvel okupljanje. Danas znamo tko je bio mastermind koji je Lokija poslao da organizira invaziju na Zemlju. “Osvetnici” su dobro odmjerena kombinacija akcije, humora, superjunačkog prepucavanja i provociranja začinjena izvrsnim negativcem. Film koji ima sve što je potrebno za pravu kino zabavu – bez obzira na mnogobrojne filmove o superjunacima koji su nastali poslije “Osvetnika” film Jossa Whedona i dalje je mnogima od njih superioran…

DOMA TV, 21.45: Operacija Swordfish 

Sasječen od kritike, dobro primljen od većine ljubitelja filma koji su u vrijeme kada je film bio aktualan u videotekama – takva je bila sudbina projekta redatelja Dominica Sene. Film koji počinje filmofilskom raspravom o “Pasjem poslijepodnevu” prati Stanleyja Jobsona, vrhunskog hakera, koji je uvjetno pušten iz zatvora. Jedna od stvari koju Jobson ne smije napraviti ako ne želi ponovo u zatvor je ….koristiti kompjuter. Međutim, stvari se kompliciraju kada kriminalni boss Gabriel angažira Jobsona. Bivši zatvorenik je prisiljen pomoći Gabrielu – ulog je velik za Jobsona, ali i za Gabriela…

Hi-Tech akcijski triler koji sadrži nekoliko scena koje se pamte – glumačku ekipu predvode Hugh Jackman, John Travolta, Halle Berry, Don Cheadle i Vinnie Jones….

NEDJELJA: 28.03

 

HTV 2, 20.10: HI-FI, Dućan snova

Romantična komedija, glazbena drama, film o prihvaćanju vlastitih grešaka i trenutka u kojem glavni protagonisti živi….sve navedeno i više od toga je ekranizacija književnog predloška Nicka Hornbyja. Redatelj Stephen Frears (“Opasne veze”) gradi priču u kojoj je glavni protagonist Rob Gordon, vlasnik ne pretjerano profitabilne prodavaonice gramafonskih ploča. Gordonov posao je u problemima koji postaju još veći kada Gordon ostaje bez dugogodišnje djevojke koja ga napušta zbog…svega pomalo. Gordon kreće u analizu prošlosti kako bi mogao planirati budućnost…

Najvažnija glumačka karika filma je John Cusack – uz njega u filmu gledamo i Lisu Bonet, Catherine Zeta-Jones, Tima Robbinsa i Jacka Blacka.

HTV 1, 22.45: Buntovnik bez razloga (Rebel without a cause)

Najpoznatiji film prerano preminulog Jamesa Deana. Dean je Jim Stark, neprilagođen i buntovan mladić koji dolazi u novi grad, novu školu. Ubrzo nakon dolaska Jim upoznaje Judy, problematičnu djevojku iz gradića – prvi dan škole obilježit će Jimov sukob s Buzzom, Judynim dečkom. Buzz i Jim dogovorit će obračun izvan škole….

Dovoljan je samo naslov filma i sve je jasno – buntovnik Dean u jednoj od uloga koje su glumca lansirali u legendu….

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)