VIKEND TV PREPORUKE

PETAK 12.03.

HTV 3, 23.30: Medena zemlja

Prošlogodišnja dokumentarna senzacija nominirana u dvije kategorije za nagradu “Oscara” jedan je od najboljih dokumentaraca snimljenih u ovom stoljeću. Kako ne bi ponavljao riječi koje su već na ovim stranicama napisane citat iz GOODTALKING recenzije:

Postoje filmovi nakon kojih je teško pronaći riječi. Teško je sastaviti rečenice jer ono što nude gledatelja ostavlja bez teksta s mislima na ono što je pogledao. Baš takav je film “Medena zemlja” u kojem glavne junakinja Hatidže svojim načinom života šalje snažniju i mudriju poruku o ekologiji i potrebi suživota čovjeka s okolinom nego deseci aktivista. Hrabra i požrtvovna Hatidže Muratova glavna je protagonistkinja priče o čovjeku i prirodi, životu i smrti, sposobnima i mediokritetima te potrebi da ljudska vrsta shvati kako je uništenje okruženja u kojem živimo zapravo i uništenje nas samih. Onakvih kakvi jesmo.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE  

 

SUBOTA, 13.03:

RTL 22.45: Elysium

Nakon sjajnog dugometražnog prvijenca “Distrikt 9”, Neill Blomkamp redatelj iz Južnoafričke Republike prema vlastitom je scenariju realizirao SF/dramu “Elysium”. Velika su biilo očekivanja od “Elysiuma” – ne samo zbog sjajnog prvijenca već i zbog zanimljive glumačke ekipe koju predvode Matt Damon i Jodie Foster. Nakon premijere kritičar i gledatelji bili su blago razočarani – očekivanja zbog prvijenca bila su (pre)velika, ali “Elysium” nije promašaj. Upravo suprotno – riječ je od zanimljivom i dojmljivom snimljenom znanstveno- fantastičnom filmu koji se bavi temama koje su uvijek aktualne…

RTL: 23.05: Die Hard 4.0

John Mclane četvrti puta umire muški. Nakatomi plaza davna je prošlost – doba je novih terorista. Cyber teroristi predvođenih Thomasom Gabrielom upadaju u FBI sustav i prvi je cilj likvidirati grupu hakera koji su radili za Gabriela – jedan od njih se spletom okolnosti, nađe u blizini detektiva iz New Yorka. Njegovo ime je John MccClane.

Iako slabiji od prethodna tri filma serijala “Die Hard 4.0” daleko je bolji od petog filma ili od većine onog što Willis snima posljednjih godina. Zapravo, ovo je dobar akcijski film koji ima malo dodirnih točaka s prethodnim filmovima serijala…

NEDJELJA: 14.03

HTV 20.00: Moulin Rouge

Sve pršti od boja, pretjerivanja i poroka u filmu Baza Luhrmanna. Mladi pjesnik Christian usisan je u svijet Moulin Rougea s kraja devetnaestog i početka dvadesetog stoljeća. Christian će potpuno izgubiti glavu kada upozna Satine zvijezdom kluba. Njihova će ljubav biti kratka i intenzivna s tragičnim završetkom – još jedna priča koju ispisao Moulin Rouge.

Nicole Kidman blista u ulozi Satine – njen seksipil i šarm pršte velikim platnom, nikakvo čuda da je Christian odnosno Ewan McGregor izgubio glavu. Za ulogu Satine, Kidman je nominirana za Oscara.

DOMA TV, 19.55: Vraćanje duga (Payback)

Remake filma “Point Blank” iz 1967. godine. Ono što je u originalu bio Lee Marvin tridesetak godina kasnije je postao Mel Gibson. Nakon što je osuđen na smrt i prevaren nakon uspjele pljačke, Porter se vratio i traži svoj dio. Ne zanima ga osveta nego dio novca koji je opljačkan. Porter je spreman na sve kako bi novac dobio i vrlo brzo izaziva rat na gradskim ulicama. Redatelj filma je Brian Helgland (scenarij za “L.A. Povjerljivo” i “Mističnu rijeku”) – uz Gibsona u filmu nastupaju i Maria Bello, Kris Kristofferson i Lucy Liu. Žestok, stiliziran i nasilan film u kojem je Gibson…. cool.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)