VIKEND TV PREPORUKE

PETAK: 05.03

RTL, 20.00: Umri muški 3 (Die Hard with a Vengeance)

Nakon dvojke koju je režirao Renny Harlin treći dio priče o McClaneu i njegovom muškom umiranju režira John McTiernan. McTiernan je redatelj prvog filma, ali u ovom je nastavku potpuno okrenuo priču. McClane nije sam protiv svih već ima slučajnog partnera Zeusa (Samuel L. Jackson), radnja nije smještena na jednom mjestu već McClane i Zeus jure kroz ulice New Yorka kako bi deaktivirali bombe koje je postavio Simon. Iza priče o bombama skriva se velika pljačka, ali i Simonova osveta za događaje u prvom filmu…

Willis i Jackson izvrsno funkcioniraju čitavim trajanjem filma, Jeremy Irons dojmljiv je negativac, točnije vođa negativaca. Film, očekivano, sadrži atraktivne akcijske scene i zagonetke koje treba riješiti kako bombe ne bi eksplodirale…

SUBOTA 06.03

HTV 1, 22.30: Nestala (Gone Girl)

Zapisi iz bračnog života koje je režirao David Fincher prema književnom predlošku Gillian Flynn. Priča prati odnose između Nicka i Amy – prošlo je pet godina od trenutka kada su izrekli sudbonosno da. Njihov brak je sada, nakon pet godina zajedničkog života, daleko od idealnog – stvari se dodatno kompliciraju kada Amy nestane. Bez traga. Policija kreće u potragu i tijekom istrage otkrivaju se pojedinosti o bračnom životu, ali i neočekivana istina..

Prepoznatljiv, Fincher stil izgled filma izvrsna Rosamund Pike kao Amy i iznenađujuće funkcionalan i uvjerljiv Ben Affleck samo su neki od razloga zašto vrijedi pogledati “Nestalu”

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

HTV 3, od 20.15 Posebni dodaci: Iranski film

U sklopu emisije “Posebni dodaci” mogu se pogledati tri sjajna filma iz Irana.

20.15: Okus trešnje

22.10: Taxi

23.40: Svinja

 

NEDJELJA, 07.03:

RTL 2, 20.14: Rocky IV

Četvrti film “Rocky” serijala ima hladnoratovski podtekst plus osvetu. Sovjetski div Ivan Drago napada titulu najboljeg na svijetu – njegovi žestoki udarci postat će kobni za Apolla Creeda i Rocky kreće po osvetu. U SSSR-u na gostujućem terenu. Film sadrži priličnu količinu američke propagande (posebno u finalu filma), ali opet…Rocky pobjeđuje, Ivan Drago izgleda opako i četvrti film serijala vrijedi gledati. Više puta.

HTV 2, 20.05: Probuđena savjest (The Insider)

Biografska priča o Jeffreyju Wigandu koji je razotkrio duhansku industriju. Otkrio je Wigand Lowellu Bergmanu producentu informativne emisije “60 minuta” pojedinosti o kancerogenim dodacima u cigaretama, ali objavljivanje i raskrinkavanje moćnih korporacija nije jednostavan posao…
Sjajna režija Michaela Manna i interakcija Wiganda i Bergmana odnosno Crowea i Pacina nose film (treba spomenuti kako su i sporedna glumačka imena poput Plummera, Phillipa Bakera Halla i Diane Venore odlični). Kompleksan i slojevit film koji pokazuje koliko korporacije mogu utjecati na informacije (izvrstan Pacinov monolog oko objavljivanja vijesti) kroz povlačenja novca za oglašavanje. Teško se oteti dojmu da je riječ o filmu koji je dobio puno manje pažnje nego što zaslužuje.

RTL, 22.00: Inside Man

Ovih dana u kino dvorane stiže “Mauritanac” u kojem nastupa Jodie Foster. Prije “Mauritanca” u kinima za vikend koji dolazi možete pogledati Jodie Foster u je “Insideru”. U jednom od najboljih filmova Spike Leeja, Jodie Foster nije glavna uloga – ona je jedna od protagonista, ali “Insider” je film koji se mora spomenuti kada je riječ o filmografiji sjajne glumice kao i filmografiji Leeja. Pljačka i taoci, detektivi i brokeri, pregovori i neočekivani obrati – sve se može pronaći u “Insideru”. Uz Jodie Foster u filmu nastupaju Denzel Washington, Clive Owen, Christopher Plummer i Willem Defoe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)