Naslovnica Uncategorized VIKEND TV PREPORUKE

VIKEND TV PREPORUKE

533
Photo: Warner Bros Pictures

PETAK, 19.02:

HTV 1, 20.10: ODMETNUTA POROTA (Runaway Jury) – (2003)

Od redatelja “Garyja Fledera” (“Kolekcionar”, “Čekajući smrt u Denveru”) u petak navečer stiže sudski triler “Odbjegla porota”. Prije bilo kakve informacije o radnji filma treba spomenuti glumačku ekipu koja će mnogima biti dovoljna za gledanje filma – ekipu predvode senatori Gene Hackman i Dustin Hoffman slijede John Cusack, Rachel Weisz zatim Jeremy Piven, Jennifer Beals… Radnja filma se, pogađate, većinom događa u sudnici gdje se koriste sve dozvoljena (i neka nezakonita) sredstva kako bi se stekla naklonost porotnika. Ulog je velik – tužba protiv proizvođača oružja…

SUBOTA, 20.02:

DOMA TV, 19.55: BJEGUNAC (The Fugitive)

Andrew Davis redatelj je ovog akcijskog trilera kojeg nosi interakcija između Forda i Tommy Lee Jonesa (zlatni kipić za nastup u filmu). Ford je doktor Richard Kimble koji je optužen za ubojstvo supruge. Kimble nije ubojica, spletom okolnosti bježi policiji i kreće u potragu za krivcem. Njega nastoji uloviti Samuel Gerard, sistematični i iskusni istražitelj….

DOMA TV, 22.15 : ČOVJEK BEZ LICA (Face Off) 

Jedan od najboljih akcijskih filmova devedesetih Cage i Travolta u dvostrukim ulogama – Sean Archer traumatizirani je detektiv koji čitav život lovi kriminalca, terorista Castora Troya (Troy je kriv za Archerovu traumu). Kako bi saznao gdje se nalazi oružje za masovno uništenje Archer će privremeno uzeti Troyevo lice. Privremeno će malo potrajati jer i Troy postaje Archer…

Cage je izvrstan u glavnoj ulozi, ali nemoguće je ne spomenuti i Travoltu. Njihovo nadmetanje traje čitavim trajanjem filma. Akcijske scene su izvrsne (majstor Woo je u vrhunskoj formi), priča intrigantna…uz neizbježne golubice. 

HTV 2, 20.05: POD OPSADOM (Under Siege)

Devedesete godine prošlog stoljeća bile su najbolje kada je riječ o karijeri Stevena Seagala. Pod etiketom Warner snimio je respektabilan broj akcijskih filmova od kojih je jedan od najboljih i najpoznatijih “Pod opsadom”. Film je, zapravo, inspiriran McClaneom i njegovoj akciji u zgradi Nakatomi. Seagal je Casey Ryback, neprilagođeni bivši specijalac koji je zbog različitih razloga kuhar na bojnom brodu. Kada teroristi zauzmu brod posljednja šansa postaje kuhar. Glavni negativci filma su Gary Busey i Tommy Lee Jones – Seagalova partnerica je Erika Eleniak.

NEDJELJA, 21.02

RTL, 22.20: SAMO ZA HRABRE (Only the Brave)

Temeljen na istinitoj priči “Samo za hrabre” priča je o vatrogascima, njihovom načinu života i rizicima koji njihov posao donosi. Scene požara iznimno su uvjerljive – film u kojem su glavni protagonisti prikazani kroz profesionalni, ali i privatni život. Finale filma – posljednjih pola sata jedno je od najemotivnijih i najpotresnijih posljednjih godina.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

RTL 2, 20.15: ROCKY 2

Nakon epskog obračuna iz prvog filma Rocky Balboa dobio je priliku za uzvrat. Nakon što je izdržao na nogama sve runde u obračunu s aktualnim prvakom Apollo Creedom, Balboa pokušava živjeti od reklama, bez boksa. No, ubrzo stiže ponuda za uzvrat – Creed želi nokautirati Rockyja kako bi začepio usta velikom broju kritičara koji se javljaju nakon njihove borbe. Pripreme počinju.

Nastavak je režirao i scenarij napisao Sylvester Stallone. Glumačka ekipa je ista kao u prvom filmu, ali je ishod meča drugačiji…

 

Prethodni članakPRVI POGLED: CRUELLA
Sljedeći članakPRVI POGLED: MORTAL KOMBAT
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.