VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA, 06.02:

NOVA TV, 22.35: Blade Runner 2049

Dennis Villeneuve prihvatio je jedan od najvećih filmskih izazova – režirati nastavak “Blade Runnera”. Misija uspjela – vizualno besprijekoran “Blade Runner 2049” uspješno gradi priču godinama nakon događaja iz prvog filma. Priča filma je kompleksna – ljubav, život, postanak, rasizam, religija, korporacije, odnos prema prirodi odnosno planetu na kojem živimo, umjetna inteligencija humanija od čovjeka te njen utjecaj na naše živote samo su neki detalji koje gledatelj doživljava tijekom gledanja filma. Glavnog protagonista filma interpretira Ryan Gosling, Deckard odnosno Harrison Ford također se pojavljuje u filmu kao i Robin Wright te Ana De Armas.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE 

 

DOMA TV, 19.55: X-MEN

Godine 2000 Bryan Singer (“Privedite osumnjičene”) odabran je za redatelja filma “X-Men”. Popularni stripovski junaci dobili su film s jakom glumačkom ekipom – odabrao je Singer dobru glumačku ekipu jer priča o X ljudima nije samo demonstracija superjunačkih moći već i kompleksna priča o toleranciji, prihvaćanju različitosti. Za neke su X ljudi novi stupanj ljudske evolucije – drugi smatraju da su opasnost za normalne ljude te ih treba nadzirati, držati pod kontrolom i(li) uništiti. Unutar mutanata također postoje razlike – Magnetto nije prijateljski raspoložen prema ljudima (koncentracijski logor jedan je do razloga njegove netrpeljivosti) dok se Charles Xavier zalaže za suživot i toleranciju s ljudima. Filmu ne nedostaje akcijskih trenutaka, ali oni su podređeni radnji filma. Jedan od najboljih filmova u kojem su glavni protagonosti superjunaci.

NOVA TV, 20.15: Računovođa

Christian Wolff radi kao računovođa. Autizam je Christianu “donio” i savršeno snalaženje u brojevima, postao je vrhunski računovođa. Wolff sređuje i mafijaške porezne knjige, a kada stvari izmaknu kontroli kriminalce efikasno likvidira. Novi Wolffov klijent je Lamar Black, bogati (a kakav bi drugačije bio) vlasnik tvrtke za proizvodnju umjetnih ekstremiteta nove generacije. Black ima više od 60 milijuna razloga da angažira Wollfa; upravo toliko milijuna nestalo je kroz poslovanje. Računovođa prihvaća posao, ali ubrzo nakon pronalaska rješenja Black prekida istragu i prekida suradnju s Wolffom. “Računovođa” je iznenađujuće dobar akcioni triler u kojem nastupaju Ben Affleck, JK Simmons, Jon Berthnal i John Lithgow.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

NEDJELJA, 07.02

 

DOMA TV, 22.00: Prljavi Harry (Dirty Harry)

Eastwood je imao 41 godinu kada je snimio jedan od najvažnijih filmova karijere. Lik Harryja Callahana čak i za neredovite, površne poznavatelje filma znak je prepoznatljivosti kada se spominje Eastwood. Callahan je lik koji kao da je iz vesterna uletio na kriminalom natopljene ulice San Francisca kojeg terorizira Scorpio. Callahan zaobilazi pravila kada su kriminalci u pitanju – on je brutalan i nemilosrdan kao i njegovi suparnici.  Za razliku od mnogih, kasnijih projekata u kojima je Eastwood imao vrlo dobro ili odlično glumačko društvo, “Prljavi Harry” je dominantno Clintov glumačkih show. Redatelj filma je Don Siegel (jedan do Clintovih redateljskih uzora), film je prvi u serijalu filmova o inspektoru Callahanu. Film se pamti i zbog čuvenog Callahanovog Do you feel lucky, punk? monolog. Jedan od filmova koji ništa nije izgubio na vrijednosti iako je od premijere prošlo 45 godina.

Opširniju recenziju filma možete pročitati OVDJE 

 

RTL, 23.00: Dobri momci (Goodfellas)

Scorsese, De Niro i Joe, Funny Guy, Pesci u mafijaškom filmu – jednom od redateljevih najboljih filmova. Dodajmo Liottu koji interpretira glavnog lika, Henryja Hilla i krećemo na mafijaško putovanje dugo skoro tri desetljeća (cca 150 minuta trajanje je filma). Priča o usponu i padu Henryja Hilla dinamična je i ispričana s puno detalja i redateljskog umijeća. “Dobri momci” pripadaju najboljim filmovima o mafiji – scenarij je inspiriran knjigom Nicholasa Pillegija “Wiseguy: Life in a Mafia Family”.

NOVA TV, 20.15: Osvetnici: Rat beskonačnosti

Veći, skuplji, raskošniji, duži….sve navedeno je točno kada je riječ o “Ratu beskonačnosti”. Vojska Marvel superjunaka okupljena je kako bi zaustavila Thanosa i njegove suradnike – u pitanju je sudbina čitavog svemira. Gotovo tri sata trajanja ispunjeno je akcijom i poznatim superjunačkim likovima. Veliki kino hit koji je zaradio milijarde dolara pravi je izbor za sve ljubitelje superjunaka…
GOODTALKING recenziju filma pročitajte Ovdje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)