VIKEND TV PREPORUKE

PETAK, 29.01:

HTV 1, 23.40: Klub boraca (Fight Club)

Pravilo kaže kako se o klubu boraca ne razgovara, ali riječ je o izvrsnom izdanju redatelja Davida Finchera uz podršku Edwarda Nortona i Pitta.“Klub boraca” je subverzivna, crnohumorna drama u kojoj je, između ostalog, prikazana praznina i nezadovoljstvo modernog čovjeka. Konzumerizam i materijalno (više) nisu dovoljni kao i bizarni odlasci na sastanke teško bolesnih – smisao će glavni lik pronaći u…tučnjavi. Tučnjava prerasta u pokret u kojem glavni protagonist postaje vođa. Na kraju ne smije se zaboraviti fatalnu Helen Bonham Carter.

SUBOTA, 30.01:

 

HTV 1, 20.10: DJEVOJKA OD MILIJUN DOLARA (A Million Dolar Baby)

“Djevojka od milijun dolara” ponavlja oskarovski uspjeh “Nepomirljivih” – četiri kipića, dva za Eastwooda po jedan za Hilary Swank i Morgana Freemana. Potresna priča o Maggie Fitzgerald (sjajna Hilary Swank) koja sanja uspjeh u boksu, priliku da postane profesionalka govori o tome koliko život za neke ljude može biti prokleto težak i nesretan. Eastwood glumi Franka umornog, zaboravljenog boksačkog trenera koji u početku odbija trenirati Maggie (ima loš osjećaj), ali popušta pred Maggienom upornošću. Iskusni vuk imao je pravo – priča doista ima tragičan kraj u kojem Frank ima važnu, najvažniju ulogu. Priču pripovijeda Morgan Freeman (znamo svi kako zvuči kada Freeman pripovijeda) koji je Frankova desna ruka. Emotivan i na kraju priče tragičan “Djevojka od milijun dolara” još je jedan prokleto dobar film directed by Clint Eastwood.

RTL 2, 20.15: VRUĆA SEDLA (Blazing Saddles) 

Komedija/parodija koja se poigrava žanrom vesterna te mitovima i legendama Divljeg zapada. Vruća sedla” je parodija na vesterne u kojoj se može svašta vidjeti; šerif Crnac (koji je “srdačno” prihvaćen od lokalnih stanovnika), naplatne kućice usred prerije, Gene Wilder kao revolveraš koji pomaže šerifu te završni obračun u kojem kulise lete na sve strane ( i još puno, puno toga) Preporuka svim ljubiteljima dobrih komedija, parodija jer ovo je jedna od najboljih…. Zabavno i što je, za komediju, najvažnije smiješno. Redatelj filma je Mel Brooks.

DOMA TV, 22.10: ERIN BROCKOVICH 

Temeljen na istinitoj priči film redatelja Stevena Soderbergha priča je o samohranoj majci koja je dobila parnicu protiv moćne korporacije. Životna priča Erin Brockovich isprepliće se s parnicom koja, na početku, izgleda kao nemoguća misija. No, Erin je uporna i kada nešto odluči….Vrlo dobra Julia Roberts i sjajni Albert Finney glavne su glumačke zvijezde filma.

NEDJELJA, 31.01

DOMA TV, 22.05: PRLJAVI IGRAJU PRLJAVO (The Last Boy Scout)

Iza prilično bizarnog domaćeg prijevoda naslova filma krije se buddy akcijska komedija koju je napisao Shane Black (“Dobri momci”; “Kiss, kiss, bang, bang” – scenarij za “Smrtonosno oružje”) i režirao Tony Scott (“Prava romansa”, “Top Gun”, “Tjelesna straža”…). Priča o slučajnim partnerima Joeu i Jimmyju koji spletom okolnosti moraju surađivati nabijena je akcijom i humorom. Izvrsna je interakcija između Willisa i Wayansa – u filmu kojeg je teško pogledati samo jednom nastupa i Halle Berry.

RTL, 23.00: UMRI MUŠKI 2 (Die Hard 2: Die Harder)

Dvije godine nakon incidenta u zgradi Nakatomi, John McClane se vratio. Ponovo je blagdansko vrijeme, ali ovoga puta McClane je zaglavio na aerodromu i ponovo je pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu. Za razliku od prvog filma radnja nije ograničena na jednu lokaciju – izaći će McClane izvan aerodroma kako bi riješio probleme. Iako nastavak nema negativca kao što je bio Hans Gruber i dalje je užitak uživati u akcijskim scenama i humoru kojih u nastavku ne nedostaje.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)