VIKEND TV PREPORUKE

SUBOTA, 16.01

NOVA TV, 22.05: Skyfall

Uz “Casino Royale” najbolji Bond u eri Daniela Craiga. Sam Mendes (“American Beauty”, “1917”) je film realizirao pod utjecajem Christophera Nolana i njegove trilogije o Vitezu tame. Rezultat je izvrstan – Bond i njegova šefica M na udaru su odbjeglog sina Silve. Osim Nolana u filmu se mogu prepoznati i utjecaji nekoliko filmova – konačni proizvod napet je i atraktivan Bond film koji ima i izvrsnog negativca kojeg tumači Javier Bardem.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati SKYFALL       

HTV 1, 00.50: Pali anđeo (Fallen)

Redatelj Gregory Hoblit (devet epizoda serije “Newyorški plavci”, “Slom”, “Prava frekvencija”, “Iskonski strah”…) jedan je od podcijenjenih filmaša. Ili se možda premalo piše i priča o njegovim filmovima – kako god bilo u uvodnim trenucima filma slušamo “Rolling Stones” i njihovu “Time is on my side”. Počinje priča u kojoj nam Denzelov glas govori kako će ispričati kako je zamalo umro. Sve nakon toga je neočekivano, nadnaravno i potpuno neočekivano. Najviše identitet naratora s početka filma….Uz Denzela u filmu nastupaju Donald Sutherland, John Goodman i James Gandolfini.

NEDJELJA, 17.01

DOMA, TV: 16.55 – Neobična priča o Benjaminu Buttonu

David Fincher, ali bez serijskih ubojica, istraga i detektiva. Temeljen na kratkoj priči F. Scotta Fitzgeralda “Neobična priča…”, između ostalog, tematizira prolaznost života, vrijeme koje nikom ne oprašta. Radnja? Ukratko – pratimo Benjamina Buttona čovjeka koji je rođen star i kako vrijeme prolazi postaje sve mlađi. Film je nominiran za nagradu Oscar u 13. kategorija od kojih je potvrdio tri. Glavne glumačke snage filma su Brad Pitt i Cate Blanchett. Manju ulogu u filmu ima i Mahershala Ali.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)