VIKEND TV PREPORUKE

PETAK: 11.12

HTV 1, 20.10: Osnivač (The Founder)

“Osnivač” je, u najkraćim crtama, film koji prikazuje kako je trgovački putnik imenom Ray Croc od restorana iz San Bernardina stvorio najpoznatiji lanac brze hrane na svijetu. Da, riječ o McDonaldsu i “Osnivač” počinje od trenutka kada su vlasnici restorana pustili vuka u kokošinjac odnosno pristali uzeti Croca kao partnera. Od tog trenutka počinje nezadrživ uspon ambicioznog Croca na vrh. Film detaljno prikazuje nastanak i funkcioniranje McDonaldsa te predstavlja lik i djelo Rayja Croca. Michael Keaton izvrstan u glavnoj ulozi.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

SUBOTA: 12.12

Nova tv, 22.15: Pobješnjeli Max: Divlja cesta (Mad Max: Fury Road)

Trideset godina nakon trećeg filma (“Beyond Thunderdome”), George Miller ponovo se vratio Maxu. Vratio se i ponovo pogodio – Gibsona više nema, njegov je nasljednik Tom Hardy. No, show je ukrala Charlize Theron kao Furiosa. Film je dobio deset nominacija za “Oscara” (potvrdio šest) – luda vožnja, puno akcije i vizualnih bravura. Sve navedeno i više od toga je “Divlja cesta”.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

Htv 1, 22.05: Znojem do love (Pain & Gain)

Otprilike istovremeno (godina je 1995) kada je Michael Bay snimao uspješni prvijenac “Zločesti dečki” u Miamiju se događala nevjerojatna priča o kojoj će Bay, godinama kasnije, snimiti film. Film je inspiriran istinitom pričom i radnja filma je nevjerojatna, bizarna, smiješna – na kraju priče i tragična. Glavni likovi imaju  višak mišića, ali i manjak mozga, inteligencije.  Teško je reći koji je od trojice glavnih junaka nevjerojatniji lik. Glumačku ekipu predvode Mark Wahlberg, Dwayne “The Rock” Johnson, Ed Harris, Anthony Mackie i Tony Shalhoub

NEDJELJA: 13.12

Htv 2, 20.05: Odmetnik Josey Wales (1976)

Krajem prošlog stoljeća, u vrijeme kada je izašlo specijalno DVD izdanje “Odmetnika…”, Eastwood je izjavio da je priča o Joseyju Walesu najbolji najdraži film. Da li je najbolji ostaje na gledatelju da procijeni, ali da je jedan od najkontroverznijih to je sasvim sigurno. Film je snimljen prema književnom predlošku izvjesnog Forresta Cartera poznatijeg pod imenom Asa. Nakon premijere doznalo se da je Asa bio član KKK, ali su članovi ekipe tvrdili da nisu bili upoznati s tim podatkom. Kao redatelj filma nije bio predviđen Eastwood – on je uskočio u redateljsku stolicu umjesto Philipa Kaufmana koji je započeo film. Priča kaže da je Kaufman napustio projekt zbog sukoba s Eastwoodom oko Sondre Locke, glavne glumice filma. Ne, nije problem oko Sondrinih glumačkih kvaliteta već o privatnim, ljubavnim odnosima. Problemi nisu utjecali na konačni proizvod – “Odmetnik Josey Wales” izvrstan je, ali netipičan vestern. Radnja se odigrava tijekom završetka Američkog građanskog rata. Josey Wales bivši je farmer koji kreće u osvetu i potragu za novim životom nakon proživljene tragedije. Njegova obitelj je ubijena, farma spaljena i Wales nema drugog izbora nego se uključiti u krvavi ples nasilja i kaosa. Film je sjevernjačku vojsku prikazao u negativnom svjetlu, događanja prikazana u filmu daleko su od romantične slike Divljeg zapada kakvog smo mogli gledati u većini filmova John Waynea. Film je ostvario dobre komercijalne rezultate te je vesternu dao novi zamah i drugačiji izgled.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)