VIKEND TV PREPORUKE 02.-04. 10

PETAK 02.10:

RTL, 21.00: Opstanak (The Grey)

Zanimljiva se ekipa okupila na realizaciji filma “Opstanak”. Redatelj “Opstanka” je Joe Carnahan koji je furiozno počeo karijeru mračnim kriminalističkim filmom “Narc”. Nakon početnog uspjeha Carnahan se pomalo izgubio i ponekad bljesne – jedan od takvih trenutaka je pustolovna, akcijska drama “Opstanak. Glavni protagonist filma je Otway koji se nakon avionske nesreće u društvu nekoliko kolega nađe u divljini i borbi za opstanak. Otway je Liam Neeson – kao producenti filma potpisani su Ridley i Tony Scott.

SUBOTA, 03.10:

RTL 2, 20.15: Orlovo gnijezdo/U orlovu gnijezdu (Where Eagles Dare) – (1968)

“U orlovom gnijezdu” mnogi ne spominju često kada je riječ o filmografijama Clinta Eastwooda i Richarda Burtona no riječ je filmu koji zaslužuje pažnju i gledanje. Riječ je o intrigantnom ratno-špijunskom djelu u kojem Eastwood tumači američkog poručnika Morrisa Schaffera koji sa britanskim časnikom Johnom Smithom (Richard Burton) zapovijeda grupom komandosa. Zadatak je osloboditi zarobljenog američkog generala koji je upoznat s planovima za Dan D.
Film je kombinacija ratnog i akcijskog filma koji nakon napada na dvorac dobiva i špijunsko-trilerski dodatak. Napet i nepredvidljiv, trajanja od skoro tri sata “U orlovom gnijezdu” izvrstan je izbor za ljubitelje ratno-špijunskih igara.

DOMA TV, 19.55: Oceanovih 11 (Ocean’s Eleven)

Veliki je izazov bio pred ekipom “Oceanovih 11” iz 2001. godine. Original filma iz 1960. godine okupio je rat pack sastavljen od velikih zvijezda tog vremena. Dean Martin, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. te Angie Dickinson bili su glavni glumački aduti filma redatelja Lewisa Milestonea. Misija odrađena na vrhunski način – Soderbergh je snimio šarmantan, dinamičan i zabavan film o skupini pljačkaša kojima su meta kockarnice u Vegasu. Svima osim Dannyja Oceana kojem je pljačka i osveta. Osim Soderbergha za uspjeh filma je zaslužna glumačka ekipa u kojoj se nalaze Brad Pitt, Julia Roberts, Goerge Clooney, Elliott Gould i Matt Damon. Nakon jedanaest snimljeni su i Oceanovih 12 i 13, ali prvi film je ostao najbolji…

HTV 3 od 20.10: Trilogija Pakleni poslovi (Mou Gaan Dou)

Godine 2007 dogodilo se ono što se trebalo dogoditi puno ranije – Martin Scorsese dobio je “Oscara” iako je nagradu trebao osvojiti i ranije. Scorsese je kipića osvojio za režiju filma “Pokojni” gdje je okupio vrhunsku glumačku ekipu (Matt Damon, Leonardo Di Caprio, Jack Nicholson….). “Pokojni” su remake (ili obrada kako neki vole reći/napisati) filma “Pakleni poslovi” redateljskog dvojca Alana Maka i Andrewa Laua. Subota navečer na trećem programu nacionalne televizije rezervirana je za “Paklene poslove” – riječ je o trilogiji, film iz 2002. godine dobio je dva nastavka vrijedna gledanja.

NEDJELJA: 04.10

DOMA TV, 19.55: Gospodar prstenova: Povratak kralja (The Lord of the Rings: The Return of the King) – (2003)

Završni čin jedne od najboljih filmskih trilogija. Obračun sa Sauronom, Frodo na kraju puta i posljednje bitke za mir u Međuzemlju. “Povratak kralja” osvojio je jedanaest Oscara i na pravi način završio epsku priču. U redu, možda je kraj filma donio koju minutu previše, ali….”Povratak kralja” je vrhunsko filmsko iskustvo. Na svim razinama.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)