NAJAVA: THE GUILTY – Jake Gyllenhaal u remakeu danskog filma

Jedno od najugodnijih iznenađenja filmske 2018. godine bio je danski triler Krivnja . Radnja debitantskog ostvarenja redatelja Gustava Mollera prati jedan dan u uredu Asgera Holma zaposlenika u centru za hitne intervencije. Jedan dan u uredu pretvorit će se u napeti triler nakon poziva nepoznate žene. “Krivnja” je osvojila većinu kritičara kao i gledatelje – film koji se odigrava na jednom mjestu napetost gradi telefonskim pozivima. Mali, veliki film…

Ubrzo nakon premijere krenula je priča o američkoj verziji, remakeu filma. Za glavnu ulogu zainteresirao se Jake Gyllenhaal, ali zbog različitih razloga konkretnih vijesti nije bilo. Sve do prije nekoliko dana kada je “Netflix” objavio kako je otkupio prava na film vrijedan 30 milijuna dolara čije snimanje počinje u studenom (11 mjesec) ove godine u Los Angelesu.

Iako neki (mnogi?) ljubitelji filma ne gledaju sa simpatijama na američke obrade europskih filmova, “Krivnja” bi mogao biti pogodak. Glavna uloga povjerena je Gyllenhaalu – redatelj filma je Antoine Fuqua (“Pravednik”,”Dan obuke”, “Southpaw”) dok je scenarist filma Nic Pizzolatto (serija “Pravi detektiv”). Premijera filma očekuje se tijekom 2021. godine.

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)