TOP 5 U AMERIČKIM KINIMA

Prije skraćenog pregleda top liste filmova s najvećom zaradom u američkim kinima nekoliko riječi o Tenetu . Film Christophera Nolana ostvario je zaradu od 53 milijuna dolara na kino blagajnama u 41. državi. Iznenađujuće dobri rezultati posebno ako se uzme u obzir činjenica kako “Tenet” tek idući tjedan počinje osvajati kino dvorane (barem one koje su otvorene) u SAD-u, Rusiji i Kini. Očekivanja su se ipak ispunila – novi film Christophera Nolana probudio je zanimanje publike u vrijeme pandemije koronavirusa.

U američkim kinima (uz ponovnu opasku – rezultati se odnose na kino dvorane koje su otvorene) na prvom mjestu nalazi se film “Novi mutanti”. Premijera filma je i prije koronavirusa nekoliko puta odgođena – Mutanti su konačno stigli i zaradili su (unatoč lošim kritikama) više od sedam milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja.

Od noviteta u pet najgledanijih treba spomenuti i “The Personal Life of David Coperfield”. Za razliku od Mutanata nova verzija priče Charlesa Dickensa dobila je, većinom, vrlo dobre kritike. Film Armanda Iannuccija (“Smrt Staljina”) u kojem nastupaju Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton i Petera Capaldi uspio je zaraditi nešto više od pola milijuna dolara. Prošlotjedni broj 1, Bijesan skliznuo je na drugo mjesto. Ukupna zarada filma u svjetskim kinima iznosi nešto manje od 17 milijuna dolara.

TOP 5:

  1. Novi Mutanti
  2. Bijesan
  3. The SpongeBob Movie: Sponge on the Run
  4. The Personal History of David Copperfield
  5. Words on Bathroom Walls
  6. https://youtu.be/HAaTSdSKbH4

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)