26. SARAJEVO FILM FESTIVAL – ONLINE IZDANJE

Danas je stigla očekivana vijest – ovogodišnje izdanje Sarajevo film festivala u potpunosti će biti održan u online formi. Razlog je, naravno, koronavirus. Gledatelji iz Bosne i Hercegovine te regije, program festivala moći će pratiti na platformi ondemand.sff.ba. Priopćenje direkcije festivala prenosimo u cijelosti.

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, 26. Sarajevo Film Festival (14. do 21. avgust) u potpunosti će biti održan u online formatu. Odluka je donešena na osnovu uputa i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 04.08.2020. One uključuju i “preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje”. Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj djeluje.

Gledaoci iz cijele Bosne i Hercegovine i regije na online platformi ondemand.sff.ba će moći gledati filmske programe Sarajevo Film Festivala. Putem ove platforme gledateljima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima.

Zahvaljujemo se autorima, gostima, sponzorima i našoj publici na podršci kontinuitetu Sarajevo Film Festivala u uslovima globalne pandemije. Posebno hvala 300 uposlenih i partnerskih službi koji uprkos složenoj situaciji rade na ovogodišnjem izdanju festivala.

Vidimo se 14.08.2020. u 20 sati na svjetskoj premijeri filma KONCENTRIŠI SE, BABA Pjera Žalice na ondemand.sff.ba!

Direkcija Sarajevo Film Festivala

 

Direkcija Sarajevo Film Festivala

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)