VIKEND TV PREPORUKE: 03.-05.07

PETAK: 03.07

RTL: 00.25: PREDATOR (1987)

U minutama kada petak postaje subota stiže akcijski klasik osamdesetih godina prošlog stoljeća. Zapravo, akcijski klasik za sva vremena. Priča poznata – Arnold Schwarzenegger je vođa ekipe vrhunskih specijalaca koji u džungli susreće protivnika koji nije s naše planeta. Lovci postaju lovina, akcijski nadčovjek drhti pred vanzemaljcem. Film koji vrijedi gledati više puta. Razloga ima puno – jedan od njih je i redatelj John McTiernan.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

SUBOTA: 04.07

DOMA TV: 19.55 – KUM 2 (1972)

Ubrzo nakon premijere prvi je “Kum” stekao status jednog od najboljih filmova u povijesti. Takav status ima i danas jednako kao i nastavak u kojem je Coppola spojio Pacina i Roberta De Nira. Istina, na prvi zajednički kadar glumci su čekali do 1995. godine i “Vrućine”, ali… “Kum 2” je, istovremeno, nastavak i prednastavak – prva priča smještena je u dvadesete godine prošlog stoljeća i prati uspon mladog Vita Corleonea (De Niro) na vrh mafijaške organizacije. Druga priča nastavlja pratiti Michaela na poziciji koju je preuzeo od pokojnog Don Corleonea. “Kum 2” je u potpunosti opravdao velika očekivanja – nastavak koji je jednako vrijedan kao i prvi film (za neke i bolji). Uz spomenute De Nira i Pacina u filmu nastupaju Robert Duvall, Diane Keaton, Talia Shire, John Cazale…

NOVA TV, 22.10: Blade Runner 2049

Dennis Villeneuve prihvatio je jedan od najvećih filmskih izazova – režirati nastavak “Blade Runnera”. Misija uspjela – vizualno besprijekoran “Blade Runner 2049” uspješno gradi priču godinama nakon događaja iz prvog filma. Priča filma je kompleksna – ljubav, život, postanak, rasizam, religija, korporacije, odnos prema prirodi odnosno planetu na kojem živimo, umjetna inteligencija humanija od čovjeka te njen utjecaj na naše živote samo su neki detalji koje gledatelj doživljava tijekom gledanja filma. Glavnog protagonista filma interpretira Ryan Gosling, Deckard odnosno Harrison Ford također se pojavljuje u filmu kao i Robin Wright te Ana De Armas.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

NEDJELJA: 05.07

DOMA TV, 20.55: Batman: Početak (Batman Begins) – 2005

Osam godina nakon epskog promašaja zvanog “Batman i Robin”, “Warner” je odlučio uskrsnuti čovjeka-šišmiša, ali ovog puta u režiji Christophera Nolana. Realiziranje Nolanovih ideja nije bilo jeftino (budžet je iznosio oko 140 milijuna dolara), ali ulaganje se isplatio – prvi film trilogije vratio je Batmana odnosno Brucea Waynea u fokus ljubitelja filma. Prvi dio filma suočenje je Waynea s vlastitim demonima dok je drugi početak borbe protiv korupcije i kriminala u Gothamu. Kakva veze ima Liga sjena i Ra’s al Ghul s Batmanom saznajte gledajući film u kojem nastupaju Christian Bale, Liam Neeson, Michael Caine, Katie Holmes, Cillian Murphy, Gary Oldman i Rutger Hauer.

HTV 2, 20.05: Silverado 

Vestern koji se ne spominje često, ali je zanimljiv i rado gledan predstavnik žanra. Projekt koji je na više razina (režija, scenarij, producent) realizirao Lawrence Kasdan prati Emmeta, Padena i Maloma koji dolaze u grad imenom Silverado. Trojac želi pobjeći od prošlosti i početi novi život, ali šerif i stanovnici nisu oduševljeni dolaskom novih sugrađana. Glumačku ekipu predvode Danny Glover, Scott Glenn, Kevin Kline, John Cleese, Kevin Costner i Jeff Goldblum.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)