VIKEND TV PREPORUKE: 27.-29.06

PETAK: 27.06

HTV 1, 23.20: Vrijeme ubijanja (A Time to Kill) – (1996)

Sudski triler/drama – jedan od najpoznatijih filmova nedavno preminulog Joela Schumachera. Priča filma temeljena je na istoimenoj knjizi Johna Grishama – zaplet filma događa se u trenutku kada Carl Lee Hailey uzima pravdu u svoje ruke. Ispred više svjedoka Hailey će likvidirati silovatelje njegove desetogodišnje djevojčice. Hailey je Crnac, Afroamerikanac, silovatelji su bijelci. Hailey unajmljuje bijelog odvjetnika koji će pokušati klijenta osloboditi krivnje. “Vrijeme ubijanja” ima vrhunsku glumačku ekipu (Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Kiefer i Donald Sutherland, Kevin Spacey, Ashley Judd, Oliver Platt), 150. minuta trajanja i intrigantan slučaj…

SUBOTA: 28.06

DOMA TV, 21.45: Kum (The Godfather) – (1972)

Objašnjavati previše oko jednog od najboljih filmova u povijesti nema potrebe. Mafijaška saga o obitelji Corleone priča je o…obitelji, časti, osveti, ljubavi, mržnji….Americi. Stanley Kubrick izjavio je kako je Kum film s najboljom podjelom glumačkih uloga u povijesti. Brando, Pacino, Duvall, John Cazale, Talia Shire i Diane Keaton potvrda su Kubrickove izjave.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

NOVA TV, 22.20: Pobješnjeli Max: Divlja cesta (Mad Max: Fury Road) – (2015)

Nakon trideset godina i filma “Beyond Thunderdome”, George Miller se vratio Mad Maxu. Gibsona više nema, novi Max je Tom Hardy, ali pravo otkriće je Charlize Theron kao Furiosa. Film je dobio deset nominacija za “Oscara” (potvrdio šest) – luda vožnja, puno akcije i vizualnih bravura. Sve navedeno i više od toga je “Divlja cesta”.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

NEDJELJA: 27.06

HTV 2, 21.00: Posljednji Mohikanac (The Last Of The Mohicans) – (1992)

Povijesna drama, pustolovina, ljubavna priča, akcija….sve navedeno i više od toga isprepliće se u još jednom izvrsnom filmu redatelja Michaela Manna. Ekranizacija romana Jamesa Fennimorea nadahnuto je režirana i sadrži vrlo dobre glumačke izvedbe ekipe koju predvode Daniel Day-Lewis i Madeleine Stowe.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

DOMA TV, 19.55: Vlak pun love (Money Train) – (1995)

John i Charlie su braća odrasli u domu za nezbrinutu djecu. Braća su odrasla, postali su policajci koji nadziru podzemnu željeznicu. Njihov je sveti Gral vlak koji prevozi milijune dolara zarađene na postajama podzemne željeznice. Tenzije između braće rastu kada u njihov život stigne fatalna Grace Santiago. Izgleda da od zajedničke pljačke neće biti ništa, ali bratska je ljubav, ponekad, prejaka. Akcijska komedija u kojoj nastupaju Woody Harrelson, Wesley Snipes i Jennifer Lopez vrlo dobar je i zabavan filmski izbor za kraj tjedna….

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)