VIKEND TV PREPORUKE 01- 03. 05

PETAK: 01.05

HTV 1: 23.25 – Lice s ožiljkom (Scarface) – (1983)

Tony Montana kubanski je imigrant koji dolazi u SAD pronaći bolji život. Kako normalan život nije za Montanu ubrzo počinje posao s drogom i seljačina postaje veliki igrač. Međutim, na vrhu se ne ostaje dugo…

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih gangsterskih filmova. Pacino uživa u ulozi Tonyja Montane – završni obračun u kojem Montana potpuno izluđen kokainom završava karijeru za dugo je pamćenje. U filmu nastupaju i mlađahna Michelle Pffeifer, Steven Bauer, Robert Loggia i Mary Elisabeth Mastrantonio…

RTL: 22.10 – Teška meta (Hard Target) – 1993

Sreli se Belgijanac i Kinez u Hollywoodu. Rezultat? Vrlo dobar akcijski film, najbolje od Belgijanca. Kinez je redatelj John Woo, Belgijanac Jean Claude Van Damme – film je “Teška meta”. JC Van Damme je lutalica iz New Orleansa kojeg slučajna poznanica angažira kako bi pronašao njenog oca. Bourdeaux (tako je ime lika kojeg Van Damme tumači) prihvaća posao i počinje istraživati… Negativac filma je i uvijek zanimljivi Lance Henriksen.

HTV 3: 20.50 – Plodovi gnjeva (The Grapes of Wrath) – (1940)

Ekranizacija istoimenog romana američkog pisca Johna Steinbecka. Radnja filma odigrava se u dobar Velike depresije – obitelj Joad ostaje bez zemlje i u potrazi za preživljavanjem odlazi u Kaliforniju kako bi ponovo pronašli posao i život. Međutim, oni su tek jedna od mnogih obitelji koje dolaze živjeti u novu državu gdje ih čega siromaštvo i slabo plaćeni poslovi.

Potresna je i teška priča obitelji Joad – film razotkriva teške posljedice koje kriza ostavlja na američku obitelj i obiteljske odnose. Film je osvojio dva Oscara (režija i sporedna ženska uloga) – pamti se i sjajno izdanje Henryja Fonde.

SUBOTA: 02.05

RTL 2: 20.15 – Dobri momci (Goodfellas)

Scorsese, De Niro i Joe Pesci u mafijaškom filmu – jednom od redateljevih najboljih filmova. Dodajmo Liottu kao glavnog glumca i krećemo na putovanje dugo skoro tri desetljeća. Priča o usponu i padu Henryja Hilla dinamična je i ispričana s puno detalja i redateljskog umijeća. Glumačka izdanja izvrsna – “Dobri momci” su idealan televizijski izbor za subotu navečer.

NEDJELJA: 03.05

DOMA TV, 19.55: Bjegunac (The Fugitive)

Andrew Davis redatelj je ovog akcijskog trilera kojeg nosi interakcija između Forda i Tommy Lee Jonesa (zlatni kipić za nastup u filmu). Ford je doktor Richard Kimble koji je optužen za ubojstvo supruge. Kimble nije ubojica, spletom okolnosti bježi policiji i kreće u potragu za krivcem. Njega nastoji uloviti Samuel Gerard, sistematični i iskusni istražitelj…

RTL, 20.00 – Plan za bijeg (Escape plan)

Stallone i Schwarzenegger pojavili su se zajedno u “Plaćenicima” 2010. godine. Tek nekoliko zajedničkih trenutaka bio je uvod u “Plan za bijeg” koji je snimljen tri godine kasnije. Posljednji akcijski junaci su zatvorenici jednog od najstrožih zatvora na svijetu i kojeg je vrlo teško pobjeći. Ali Stallone i Schwarzenegger će pokušati. “Plan za bijeg” pristojan je film koji je spojio akcijske ikone. Postoje i nastavci u kojima nastupa samo Stallone, ali oni su… grozni.

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)