PRIČE IZ VIDEOTEKE (IV DIO) ili znaš onaj film?

Vrijeme videoteka (onih pravih, ne virtualnih) je prošlo – čast pojedincima, vlasnicima koji i dalje održavaju posao no oni su danas rijetka pojava. U nekim prošlim vremenima neke videoteke nisu bile tek servis za posuđivanje filmova već mjesto okupljanja, komentiranja filmofila različitih profila. Zaposlenik, čovjek iza pulta videoteke iz kvarta (među takvima je i pisac ovih redaka) bio je, između ostalog, i osoba koja je davala preporuke te otkrivala i ispunjavala filmske želje nekih članova. Bilo je i članova koji nisu trebali preporuku, savjet ili razgovora, ali oni su, ipak, bili u manjini. Pitanja koja su postavljali i informacije koje su članovi tražili često su bile normalne no bilo je i onih koje je bilo teško dešifrirati. Nekoliko takvih GOODTALKING Vam donosi u ovoj objavi – kao uspomenu i podsjetnik da je posao u videoteci uz veliko zadovoljstvo, ponekad, bio vrlo zahtjevan zadatak…Često i urnebesno zabavan….

 

 Daj mi neki film u kojem se što više čuje zvuk helikoptera. Odlični su.”

“Ajde mi pronađi neku akciju ili triler, ali bez nasilja i krvi. Nisam raspoložen za takve stvari.”

“Može neki novi film u kojem glumice pričaju engleskim akcentom. Nema lošeg filma gdje je britanski akcent.”

“Ima kakva akcija ili triler – samo mi nemoj davati nekakve naivne gluposti. Ono…znaš kad glavni lik ide u akciju da mu netko čuva leđa. Ili da je barem uvijek zid iza njega…ono da nisu otkriveni. Tako nešto mi treba.”

“Vidio sam neki dan reklamu na televiziji za onaj novi film. Onaj glumac s brkovima koji glumi u tom filmu – daj nešto od njega?”

“Ejjj, trebam pomoć – imaš možda onaj novi film gdje glumi ona plavuša, mlađa glumica. Prije nekoliko mjeseci bio je na televiziji film u kojem ona glumi, ne znam točno kako se zove, ali s nekakvim ubojicom. Ja mislim da je to bila ona, ako nije onda je slična toj plavuši iz filma koji tražim. Ma daaj moraš to znati.”

“Može pitanje? Ti bi to trebao znati – zašto više nema novih filmova od Bruce Leeja. Ne snima više ništa ili ne izlaze kod nas?”

“Ajde mi izaberi neki novi pornić – koji hoćeš samo nemoj da su Crnci u njemu. Prije mjesec dana sam uzeo jedan takav, žena našla i pogledala. Zajebavala me tjedan dana, ali ne zbog boje kože frajera iz filma… “

Može pitanje? Ima Schwarzenegger neki romantični, ljubavni film? Muž stalno gleda njegove filmove, ali su uvijek nekakve akcije i ubijanje. On je meni tako zgodan frajer baš mi se gleda neki ljubavni film s njim…”

“Joooj….Tražim već duže vrijeme film. Sigurno ćeš znati o čemu se radi. Gledao sam ga prije puno godina, triler…napet, baš dobar. Slabo se sjećam radnje, ali znam policajac traži ubojicu i sjećam se scene kada izlazi iz neke zgrade i ulazi u taksi. Sigurno ti je poznato….”

Da, ponekad nije bilo jednostavno pronaći film kojeg članovi traže. Nove Goodtalking Priče iz videoteke čitajte uskoro…

 

Prethodne tekstove, Goodtalking priče iz videoteke možete pronaći OVDJEOVDJEOVDJE

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)