HBO MAX: početak rada, ponuda, cijene i još neke zanimljivosti

“Today we are proud to introduce HBO Max – a dream that was created and nurtured by an incredible team of talented executives who dedicated the last year-and-a-half to making it a reality for consumers nationwide,” said Bob Greenblatt, Chairman of WarnerMedia Entertainment and Direct-to-Consumer. “However, this is just the beginning of our journey. We will continue to innovate and evolve this one-of-a-kind platform that brings together beloved programming from across the WarnerMedia family and around the world, while also paving the way for the creative voices of tomorrow.”

Bez obzira na probleme oko koronavirusa (koji su direktno utjecali na sadržaj nove platforme – snimanje odnosno premijera novog jednosatnog povratka “Prijatelja” odgođeno je upravo zbog COVID-a 19), HBO MAX nije odgodio početak rada. Kako je i najavljeno nova je platforma počela s radom 27.05. Za sada je HBO MAX dostupan samo u SAD-u, ali to nije razlog da ne pogledamo ponudu…

Što je, zapravo, HBO MAX ?

Nova je platforma nabildani, poboljšani i ponudom bogatiji HBO kakvog znamo. HBO je dio kompanije Time Warner i zapravo je HBO Max spoj HBO kakvog danas imamo i arhive Warnera. Drugim riječima na novom servisu (uz poznati, stari sadržaj HBO-a) gledat ćemo filmove i serije s potpisom “Warner Brosa”, “Castle Rock Entertainmenta”, “New Line Cinema”, “Cartoon Networka”, “Turner Classic Moviesa”, “Looney Tunes”, “Ghibli Films” i drugih….

FILMOVI

HBO Max ima više od 10 000 sati filmova i serija (HBO Go trenutno ima nešto više od 6000 sati). Trenutno se u ponudi platforme nalazi oko 600 filmova (prema najavama u prvoj godini prikazivanja HBO MAX imat će oko 2000 naslova). Filmska je ponuda bogata – od klasika do blockbustera. U ponudi su, između ostalih, “Shazam”, “Aquaman”, “Fantastične zvijeri”, “Ono 2”, “Joker”, “Hobit” trilogiju, “Matrix” trilogiju, “Wonderwoman”, “Djevojka od milijun dolara”, “Iskupljenje u Shawshanku”, Harry Potter serijal, trilogija “Gospodar prstenova”…. ali i veliki broj klasika iz arhive Warnera (“2001: Odiseja u svemiru”,”Casablanca”, “Čarobnjak iz Oza”, “Isijavanje”, “Građanin Kane”…). U ponudi su i “Blade Runner: Director’s Cut”, “Ralje”, serijal “Umiri muški. Neke će ljubitelje zanimati i serijali “Policijska akademija” ili “Strava u ulici brijestova”. “Ghibli Film” donosi “Godzilla” serijal – nova platforma u ponudi ima i bisere Hayaoa Miyazakija kao što je “Princeza Mononoke”. Tijekom 2021. stiže i Snyderova verzija “Lige pravde” – ljubitelji superjunaka nova će platforma brzo zainteresirati jer u ponudi je veliki broj filmova (animiranih i igranih) iz svijeta DC-a…. Sve napisano je tek dio HBO MAX filmske ponude…

SERIJE

Uz poznate naslove koji pripadaju među najbolje (“Obitelj Soprano”, “Žica”, “Združena braća”, “Oz” itd, itd) HBO Max u ponudi će imati puno novih, ali i starig dobro poznatih i rado gledanih serija. “Prijatelji” više neće biti na “Netflixu” (platio je “Netflix” 100 milijuna dolara za godinu dana prikazivanja “Prijatelja”) već na novoj platformi. Najavljene su i serije “South Park”, “Rick & Morty”, “Zapadno krilo”, “Doktor Who”, “Teorija velikog praska”, “Dva i pol muškarca”, “Top Gear”, “U uredu” (britanski original)….

Naravno HBO Max neće živjeti isključivo na ponudi starih naslova. Za 2020. godinu planirana je realizacija 31 originalne serije dok će u 2021. gledatelji imati prilike gledati čak 50 originalnih serija. Među njima vrijedi izdvojiti:

– “House of the Dragons” – prednastavak “Igre prijestolja”

– “Lovercraft Country – horor/drama, autor Jordan Peele, producent JJ Abrams

– “Raised by Wolves” – SF/drama, producent Ridley Scott

– “DC Superhero High” i “Strange Adventures” – za ljubitelje superjunaka

– “The Nevers” – autor serije Joss Whedon…

Mjesečna pretplata u SAD-u za HBO Max je 14.99 $. Kada će servis biti dostupan na našim prostorima nije poznato – spominje se prvi kvartal 2021. godine, ali to je, za sada, neslužbeno.. HBO Adria još uvijek nema nikakvih službenih informacija….

Čini se kako je nova platforma donijela dodatnu vrijednost HBO-u kakvog poznajemo. “Netflix” je ostao bez “Prijatelja” i “South Parka”, ali odgovor je brzo stigao. Otkupio je Netflix sve epizode “Seinfelda” koji će od 01.01.2021 biti na toj platformi. Cijena? Sitnica – navodno 500 milijuna dolara za idućih pet godina.

 

https://youtu.be/9yLNhhHs3-k

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)