VIKEND TV PREPORUKE 10-12. 04.

PETAK:

Nova tv, 23.15 – “Čudo sa Hudsona” (Sully)

“Sully” ili “Čudo sa Hudsona” kako je bio čudnovati domaći naslov filma spojio je Eastwooda (iza kamere) i Hanksa (ispred kamere). Rezultat takve suradnje morao je donijeti (barem) dobar film. Očekivanja ispunjena – film je inspiriran istinitom pričom o pilotu koji je prisebnom reakcijom spriječio ljudske žrtve. Još jedna Eastwoodova posveta individualizmu (jer pojedinac radi razliku) i diskretna poruka kako tehnologija koliko god napredna bila ne može zamijeniti čovjeka. Ljudski faktor. Uz Hanksa vrijedi spomenuti i Aarona Eckharta, Annu Gunn i Lauru Linney.

GOODTALKING recenzija filma možete pročitati OVDJE

SUBOTA:

HTV 2, 20.05: MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ SE ŽENI (My Best Friend’s Wedding) – (1997)

Kada Julianne Potter shvati da je njen najbolji prijatelj pronašao ljubav svog života u liku lijepe Kimberly Wallace učinit će sve kako bi spriječila njihov brak. Michael je njen najbolji prijatelj, ali najava svadbe otkriva kako prijateljstvo nije samo prijateljstvo.

Situacija iz filma događa se u stvarnom životu – jedan od razloga zbog kojih je “Moj dečko se ženi” (takav je prijevod filma bio u vrijeme kada je stigao u videoteke) film vrijedan gledanja. Šarmantno, duhovito i zabavno.

DOMA TV, 19.55: NEOBIČNA PRIČA O BENJAMINU BUTTONU (The Curious Case of Benjamin Button)

David Fincher, ali bez serijskih ubojica, istraga i detektiva. Temeljen na kratkoj priči F. Scotta Fitzgeralda “Neobična priča…”, između ostalog, tematizira prolaznost života, vrijeme koje nikom ne oprašta. Radnja? Ukratko – pratimo Benjamina Buttona čovjeka koji je rođen star i kako vrijeme prolazi postaje sve mlađi. Film je nominiran za nagradu Oscar u 13. kategorija od kojih je potvrdio tri. Glavne glumačke snage filma su Brad Pitt i Cate Blanchett. Manju ulogu u filmu ima i Mahershala Ali.

NOVA TV, 22.14 – IRON MAN 2

Za ljubitelje superjunačkih vratolomija ovaj vikend je rezerviran za Iron Man-a. Drugi put. Tony Stark se bori sa zdravljem, očevom ostavštinom i činjenicom da je postao javna osoba. Njegov identitet je otkriven – uz sve navedeno stiže i novi negativac (Ivan Vanko) tako da uzbuđenja u životu milijardera ne nedostaje. Uz poznatu osvetničku glumačku ekipu (Robert Downey Jr. Scarlett Johansson, Don Cheadle, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow) uz filmu nastupaju Mickey Rourke i Sam Rockwell.

NEDJELJA:

HTV 2, 20.05: BEN HUR

Povijesni spektakl koji je osvojio jedanaest “Oscara” druga je po redu priča o Ben Huru (prva je snimljena 1925. godine). Priča o trgovcu Ben Huru koji je nakon lažnih optužbi prognan i živi za osvetu za mnoge je jedan od najboljih i najvažnijih filmova u povijesti. Charlton Heston i Stephen Boyd najpoznatija su glumačka imena filma.

 

Share

One Comment

  1. Maja Dukan Reply

    Sve preporuke zaslužio je i film: “Treće ubojstvo” poznatog japanskog režisera Hirokazu Koreeda.
    Naizgled sudski triler, film je potpuno iznenađenje nakon kojega ćete razmišljati o važnim stvarima.
    Film je nekako okrenut prema unutra, prema likovima ,prema dubokim i teškim promišljanjima a ne prema vještini tužitelja i obrane. Svakako pogledajte ako možete!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)