Naslovnica Filmovi TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

TOP 10 U AMERIČKIM KINIMA

53
0
Photo: Paramount Pictures /Sega America

Novi broj jedan i još tri noviteta u odnosu na prošli vikend – takav je izgled nove top liste najgledanijih filmova u američkim kinima. Krenimo redom..

Emancipacija Harley Quinn i njenih superjunakinja trajala je jedan vikend na broju jedan – vrh sada drži “Sonic: Super Jež” (“Sonic: The Hedgehog”). Film temeljen na legendarnoj SEGA video igri imao je puno problema, mijenjao se izgled glavnog junaka, ali s obzirom na prve rezultate izgleda da će priča imati sretan završetak. Prvi dani prikazivanja u američkim kinima donijela su nešto manje od 70 milijuna dolara zarade (budžet oko 90 milijuna) tako da će Sonic (najmanje) vratiti uloženo.

Osim super ježa još su tri noviteta u top 10. Na trećem mjestu je “Otok čudesa” – kombinacija trilera, horora i pustolovine donijela je “Sonyju” zaradu od 12 milijuna dolara. Kritike su izrazito nesklone filmu, publika, većinom, također nije oduševljena tako da se u danima koji dolaze može očekivati pad gledanosti filma.

Treći novitet je romantična drama “The Photograph” redateljice Stelle Meghie. Tematika filma bliska je Valentinovo pa je i to jedan od razloga za nešto manje od 14 milijuna dolara zarade (budžet 16 milijuna).

Posljednji, četvrti novitet nalazi se na 10. mjestu. “Downhill” je drama/komedija, američka verzija filma “Turist” Rubena Ostlunda. Glavne uloge u filmu tumače Will Ferrell i Julia Louis-Dreyfus. Zarada filma iznosi nešto više od pet milijuna dolara…

U top 10 se, na krilima “Oscara”, vratio “Parazit” dok je “Dolittle” potonuo na deveto mjesto….

TOP 10:

1. SONIC: SUPERJEŽ (Sonic The Hedgehog)

2.  BIRDS OF PREY I EMANCIPACIJA FAMOZNE HARLEY QUINN

3. OTOK FANTAZIJA (Fantasy Island)

4. THE PHOTOGRAPH

5. ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK

6. 1917

7. JUMANJI: IDUĆA RAZINA

8. PARAZIT

9. Dolittle

10. Downhill

 

 

 

 

Prethodni članakTAIKA WAITITI ili kako koristiti humor u prikazu ozbiljnih tema
Sljedeći članakBRUCE WILLIS: 10 ODABRANIH
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime