NETFLIX FILMOVI: NAJAVA ZA 2020. GODINU: Fincher, Spike Lee i još neka poznata imena

“Irac” i “Bračna priča” ojačali su poziciju “Netflixa” kada je u pitanju proizvodnja filmova. Milijuni pregleda i brojne nominacije potvrdile su kako je “Netflix” postao ozbiljan igrač na filmskom tržištu (ako bi nekim slučajem “The Two Popes” ušao u izbor za film godine “Netflix” bi mogao imati u glavnoj kategoriji čak tri filma). Status na tržištu “Netflix” namjerava zadržati i učvrstiti – tome u prilog ide i lista od dvadesetak novih filmova koje ćemo gledati u 2020. godini. Lista nije konačna, ona će biti popunjena u mjesecima koje dolaze. GOODTALKING Vam donosi pregled zanimljivih naslova….

1. MANK

“Nestala” iz 2014. godine posljednji je film directed by David Fincher. Fincher je u međuvremenu radio na seriji “Mindhunter  – vjerojatno ne najvažniji, ali sigurno jedan od razloga zašto novi film snima za Netflix. Radnja filma prati život  Hermana J. Mankiewicza u životnom periodu kada je pisao scenarij za, prema mnogim mišljenjima, najbolji film u povijesti – “Građanin Kane”. Glumačku ekipu predvode Gary Oldman, Amanda Seyfried i Charles Dance. “Mank” bi trebao izaći krajem godine – baš u vrijeme kada se dijele nominacije za filmske nagrade.

2. REBECCA

Godine 1940. Alfred Hitchcock ekranizirao je književni predložak “Rebecca” i snimio istoimeni film u kojem su glavni glumački aduti bili Laurence Olivier, Joan Fontaine i George Sanders. Osamdeset godina kasnije stiže nova “Rebecca” koju režira Ben Wheatley – glavne su uloge povjerene Lily James, Armieju Hammeru i Kristin Scott Thomas. Najveći problem film će imati zbog usporedba sa spomenutim prethodnikom u režiji majstora napetosti….

3. HILLBILLY ELEGY

Još jedna ekranizacija – riječ je o romanu J.D. Vancea. Redatelj filma je Ron Howard – glumačku ekipu predvode Glenn Close i Amy Adams. O radnji film ne zna se previše – tek da je riječ o drami koja prati tri generacije jedne obitelji…

4. DA 5 BLOODS

Spike Lee stiže na Netflix. Prema scenariju koji je doživio nekoliko promjena režira priču o prijateljima, veteranima rata u Vijetnamu koji se vraćaju kući. Rat u Vijetnamu je završen, ali počinje borba za preživljavanje u miru. Glumačka ekipa vrlo zanimljiva (Giancarlo Esposito, Chadwick Boseman, Delroy Lindo i Jean Reno) i s obzirom da je riječ o Spikeu znamo kojim će se temama film baviti…

5. SERGIO

Wagner Moura (“Narcos”) i Ana Armas (“Nož u leđa”, “Blade Runner 2049”) u priči koja se događa tijekom i nakon američke invazije na Irak. Sergio iz naslova filma je diplomat koji radi za UN – na terenu upoznaje Carolinu (de Armas)… malo ljubavi, rata, drame…

6. THE LAST THING HE WANTED

Kriminalistička drama o uspješnoj novinarki (Anne Hathaway) čija je karijera i profesionalnost na obziljnom ispitu kada počinje istraživati priču koja je povezana s njenim ocem. Uz Hathaway u filmu nastupaju i Willem Defoe i Ben Affleck.

7. EUROVISION

Da, riječ je o nastupu na “Euroviziji” ili kako neki kažu izbor za pjesmu Europe (zapravo više nije samo Europa, ali to je već neka druga tema). Lars i Sigrit su pjevači koji iznenada dobivaju priliku nastupiti na izboru za pjesmu “Eurovizije”. Hoće li priliku iskoristiti saznat ćemo za nekoliko mjeseci. Lars je Will Ferrell, Sigrit Rachel McAdams.

 

Ovo je mali dio “Netflix” filmske priče koja nas očekuje ove godine. Uskoro nove vijesti i predstavljanje novih filmova i serija na Vašem omiljenom filmskom portalu.

 

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)