PRVI POGLED: TENET

Nakon što je rekonstruirao Bitku kod Dunkerquea Christopher Nolan okrenuo se novom projektu. Britanski filmaš  ne ponavlja žanrove odnosno svaki novi projekt je drugačiji od prethodnog  (“Dark Knight” trilogija bila je isprekidana “Prestižom” i Početkom). Takvu formulu uspjeha Nolan ponavlja i “Tenetom” –  filmom za kojeg je napisao i scenarij.

Zaplet i detalji o radnji filma drže se u tajnosti – žanrovski “Tenet” je kombinacija akcije, špijunskog trilera, drame uz dodatak naučne fantastike (putovanje kroz vrijeme). S obzirom na izgled trailera “Tenet” podsjeća na “Inception” – više izgledom nego temom.

Film težak više od 220. milijuna dolara Nolan je najavio kao najveći izazov u karijeri.

Status jednog od najvažnijeg filmaša današnjice Nolan redovito potvrđuje zanimljivim izborom glumaca. “Tenet” nastavlja tradiciju – u filmu nastupaju Batman Robert Pattinson, mali od Denzela John David Washington, Kenneth Branagh, Himesh Patel, Elisabeth Debicki i, naravno, Michael Caine. Trailer izgleda izvrsno i čini se da nas iduće godine (premijera 12.08.) ponovo očekuje sjajno filmsko iskustvo directed by Christopher Nolan.

GOODTALKING recenziju filma možete pročitati OVDJE

 

Photo: Warner Bros

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)