PREGLED TJEDNIH FILMSKIH I TELEVIZIJSKIH VIJESTI (17.-23.11.)

SERIJA “GOSPODAR PRSTENOVA” DOBILA DRUGU SEZONU

Dobre vijesti za sve ljubitelje “Gospodara prstenova”. Naime, serija koju “Amazon” priprema već dvije godine, službeno je obnovljena za drugu sezonu iako se prva sezona još nije ni počela snimati. Amazon očito ima velika očekivanja od televizijske adaptacije priča iz pera J.R.R. Tolkiena te je ponovno okupio tim scenarista koji su radili na priči za prvu sezonu. Plan je snimati obje sezone istovremeno kako bi time omogućili i kraću stanku između emitiranja obaju sezona.
Produkcijska ekipa već se nalazi na Novom Zelandu gdje se pripremaju za snimanje pilota na istim lokacijama na kojima je snimljena i legendarna filmska trilogija. Za one koji nisu upoznati, serija će biti svojevrsni prequel i prikazat će događaje koji su se zbili prije poznatih nam pustolovina iz knjige “Prstenova družina”.
Iako kompletna glumačka postava još nije službeno potvrđena, u seriji ćemo gledati poznata imena kao što su Will Poulter (Labirint smrti, Midsommar), Markella Kavenagh i Joseph Mawle (Igra prijestolja). Emitiranje prve sezone se očekuje tek 2021. godine na “Amazon Primeu” koji je dostupan u više od 240 zemalja diljem svijeta.

STAR TREK 4 (NAPOKON) IDE DALJE

Photo: Screenshot

Nakon što je treći dio Star Trek serijala “Star Trak Beyond” podbacio na kino-blagajnama 2016. godine i nije uspio doseći iznose svojih prethodnike, budućnost ove franšize bila je pod upitnikom. Iako su scenaristi u potencijalnom četvrtom dijelu planirali uključiti putovanje kroz vrijeme kako ponovno spojili kapetana Kirka i njegova oca kojeg je tumačio Chris Hemsworth, pregovori oko povratka glumaca su propali jer dogovor oko honorara, za sada, nije postignut, te se jedno vrijeme činilo da od četvrtog dijela zasad neće biti ništa. U međuvremenu je i sam Quentin Tarantino izjavio da ima u planu napraviti svoju verziju Star Treka koja ne bi bila povezana sa prethodnim filmovima te bi imala njemu svojstven stil. Dok o Tarantinovoj verziji još nema nikakvih novosti, ovaj tjedan je potvrđeno da originalna franšiza ipak ide dalje sa četvrtim dijelom te da se očekuje povratak većine glavnih glumaca uključujući i samog Chrisa Pinea te Zoe Saldanu, Karla Urbana i Zacharyja Quinta.
Također, studio “Paramount” je u završnim pregovorima s Noahom Hawleyem (serije “Legion”, “Fargo”) koji bi trebao napisati scenarij i preuzeti režiju dugoočkivanog četvrtog nastavka.  Zasad nema detalja o radnji niti o eventualnom angažmanu Chrisa Hemswortha.

 

NOVI PROJEKTI BENA AFFLECKA

Photo: Getty Images

Ben Affleck u zadnje vrijeme ima pune ruke posla, i kao glumac i kao redatelj/producent. Naime, proteklih dana je započelo snimanje novog filma pod nazivom “Deep Water” u kojem će uz Anu De Armas igrati glavnu ulogu. Riječ je o erotskom trileru koji je utemeljen na romanu istoimenog naziva. Redatelj filma je Adrian Lyne kojem je “Deep Water” prvi film nakon skoro 18 godina pauze. Lyne je poznat po režiji filmova slične tematike (Devet i pol tjedana, Boja noći, Nevjerna) – najnoviji uradak bi se u kinima trebao naći u studenom 2020. godine.
Također je potvrđeno da će Affleck igrati jednu od uloga u novom filmu legendarnog Ridleyja Scotta pod nazivom “The Last Duel”. Iako je Affleck prvotno trebao preuzeti glavnu mušku ulogu uz Matt Damona, zbog obaveza je prepustio mjesto Adamu Driveru a on će se naći u nekoj od sporednih uloga. Sama radnja je smještena u Francusku u 14. stoljeću a prati dvojicu vitezova (Damon i Brody) čije će se prijateljstvo naći pred kušnjom kad se zaljube u istu ženu (Jodie Comer).
Osim glumačkih, Affleck je našao i novi redateljsko/producentski projekt. Riječ je o adaptaciji povijesnog romana “King Leopold’s Ghost” čija je radnja smještena u kolonijalni Kongo u 19. stoljeću.
Radnja prati naslovnog lika koji je postao jedan od najbogatijih ljudi na svijetu kad je stekao privatno vlasništvo nad državom te pokrenuo eksploataciju slonovače za što je koristio lokalno stanovništvo kao robove. Osim ovog filma, Affleck ima u planu režirati i otprije najavljen film temeljen na popularnoj društvenoj igri Monopol te nije poznato režije kojeg od ova dva filma će se prvo prihvatiti.

 

VIKINZI DOBIVAJU NASTAVAK

Photo:Jonathan Hesson/History Channel

Trenutno jedna od najpopularnijih serija, “Vikinzi” čija posljednja, šesta sezona počinje u prosincu, dobiva svoj nastavak na najpopularnijem streaming servisu Netflix. Naime, Netflix je objavio da će producirati seriju od 24 nastavka pod nazivom “Vikings: Valhalla” čija će radnja biti smještena 100 godina nakon događaja iz originalne serije i pratit će dogodovštine nekih od najpoznatijih Vikinga kao što su Leif Erikson, Harald Harada I Norman King William. Scenarističkog posla će se prihvatiti Jeb Stuart čiji radovi uključuju legendarne “Umri muški” I “Bjegunac”. Još nije poznat datum početka snimanja kao ni datum premijere no nesumnjivo je da će ova serija, baš kao i original, polučitiveliki uspjeh među gledateljima.

Pregled napisao: Paško Pehar

Share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)