HBO MAX: ponuda, cijena i serije koje dolaze…

Prema posljednjim podacima “Netflix” ima više od 183 milijuna pretplatnika diljem svijeta (dodatnih 5 milijuna korisnika koristi besplatnih mjesec korištenja servisa – vjerojatno će dio privremenih postati stalni korisnici). “Disney plus” furiozno je krenuo u osvajanje tržišta – nekoliko dana emitiranja bilo je dovoljno za više od 10 milijuna pretplatnika. Međutim, uskoro priča o streaming servisima nije gotova – za nešto više od šest mjeseci kreće novi streaming servis – HBO Max.

O čemu je riječ i zašto je HBO dobio dodatak “Max”? HBO je dio kompanije Time Warner i zapravo je HBO Max spoj HBO kakvog danas imamo i arhive Warnera. Drugim riječima na novom servisu (uz poznati, stari sadržaj HBO-a) gledat ćemo filmove i serije s potpisom “Warner Brosa”, “Castle Rock Entertainmenta”, “New Line Cinema”, “Cartoon Networka”, “Turner Classic Moviesa” i mnogih drugih….

Prve najave govore da će HBO Max imati više od 10 000 sati filmova i serija (HBO Go trenutno ima nešto više od 6000 sati). Od filmova , između ostalih, u ponudi su : “Shazam”, “Aquaman”, “Fantastične zvijeri”, “Ono 2”, “Joker”, “Hobit” trilogiju, “Matrix” trilogiju, “Wonderwoman”, “Djevojka od milijun dolara”, “Iskupljenje u Shawshanku”…. ali i veliki broj klasika iz arhive Warnera (“2001: Odiseja u svemiru”,”Casablanca”, “Čarobnjak iz Oza”, “Isijavanje”, “Građanin Kane”…).

Uz poznate serije i HBO filmove (“Soprano”, “Žica”, “Igra prijestolja”, “Oz” itd, itd) HBO Max u ponudi će imati puno novih, ali i starijih dobro poznatih serija. “Prijatelji” više neće biti na “Netflixu” (platio je “Netflix” 100 milijuna dolara za godinu dana prikazivanja “Prijatelja” tijekom prošle godine) nego na novoj platformi. Najavljene su i serije “South Park”, “Rick & Morty”, “Zapadno krilo”, “Doktor Who”, “Teorija velikog praska”, “Dva i pol muškarca”, “Top Gear”, “U uredu” (britanski original)….

Naravno HBO Max neće živjeti isključivo na ponudi starih naslova. Za 2020. godinu planirana je realizacija 31 originalne serije dok će u 2021. gledatelji imati prilike gledati čak 50 originalnih serija. Među njima vrijedi izdvojiti:

– “House of the Dragons” – prednastavak “Igre prijestolja”

– “Lovercraft Country – horor/drama, autor Jordan Peele, producent JJ Abrams

– “Raised by Wolves” – SF/drama, producent Ridley Scott

– “DC Superhero High” i “Strange Adventures” – za ljubitelje superjunaka

– “The Nevers” – autor serije Joss Whedon…

Mjesečna pretplata u SAD-u za HBO Max je 14.99 $. Kada će servis biti dostupan na našim prostorima nije poznato. HBO Adria još uvijek nema nikakvih službenih informacija.

Share

2 Comments

  1. gogo Reply

    Ako i nekad dođe ovaj HBO Max u hrvatsku sumnjam da će odmah lupit tu cijenu od 15 $ ili eura nebitno, prije će to bit negdje oko 8-9 eura.
    Znači nevjerujem da će nama udrit odmah cijenu kao u švedskoj ili njemačkoj.
    Ali svakako je ovaj HBO Max meni puno primamljiviji nego ovaj sad HBO GO naprimjer.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)