DISNEY Plus – novi streaming servis

 

 

“Disney” je uvijek bio pojam za obiteljsku zabavu, animirane klasike uz pristojan izbor igranih filmova. Jedna od filmskih major kompanija Hollywooda u vječnoj borbi s konkurencijom. Međutim, posljednjih je godina “Disney” dominantan kada je u pitanju zarada na svjetskim kino blagajnama. Dominacija je posljedica velikih kupovina iz prošlosti. Godine 2006 Disney kupuje “Pixar” i dodatno osnažuje dominaciju u animiranim projektima. Tri godine kasnije za četiri milijarde dolara “Disney” pod kontrolu stavlja “Marvel” i počinje serijal filmova o superjunacima koji je vrhunac doživio “Završnicom”. Otprilike istu cijenu “Disney” je platio Georgeu Lucasu za preuzimanje bivših i razvijanje novih “Star Wars” projekata. Najveća akvizicija kompanije dogodila se u trećem mjesecu 2019. godine kada je objavljeno da je “Disney” kupio konkurentsku kompaniju “Fox”. Sve navedeno “Disneyju” je donijelo dominaciju na svjetskim kino blagajnama, ogromnu arhivu filmova i serija kao i mnogobrojne mogućnosti za buduće projekte. “Disney” nastavlja dalje s novim projektom – vlastitim streaming servisom koji kreće za nekoliko dana.

Većinu ponude novog streaming servisa možete pogledati u videu iznad teksta (trajanje videa je tri sata i 17 minuta) – u nastavku možete pročitati najvažnije detalje oko “Disney plusa”.

KADA:

Početak rada nove platforme najavljen je za 12.11 – datum se odnosi SAD, Kanadu i Nizozemsku. Tjedan dana kasnije “Disney plus” stiže u Australiju i Novi Zeland. Za sve ostale dijelove svijeta dostupnost servisa nije preciziran tek je stigla informacija kako će “Disney plus” biti dostupan u svim dijelovima svijeta u roku od dvije godine. Pretpostavlja se da će u Europu stići krajem iduće godine.

KOLIKO:

Cijena mjesečne pretplate u SAD iznosi 6.99 $. Ako se pretplatnik odluči pretplatiti godinu dana unaprijed onda je cijena 69.99 $ što znači da su dva mjeseca besplatna.

PONUDA:

Ponuda je velika – od Star Wars filmova preko Marvel superjunačkog filmskog svijeta do recentnih animiranih projekata i “Disney” klasika uz dodatak projekata koji su nedavno postali vlasništvo “Disneyja” (npr. “Simpsoni”). Većinu potencijalnih pretplatnika najviše zanimaju novi, premijerni projekti. Za početak tu je prva “Star Wars” serija “The Mandalorian” (trailer izgleda vrlo zanimljivo) i nova verzija klasika “Dama i skitnica”. U najavi je veliki broj serija – najavljena je serija u kojoj će glavni protagonist biti Obi Wan-Kenobi. “Marvel” će fazu četiri kombinirati sa serijama koje će biti snimljene za “Disney plus” – očekuju se “The Falcon and The Winter Soldier” (jesen 2020), “Loki” i “Hawkeye” (proljeće 2021).

 

Pristupačna cijena, sadržaj koji se nadopunjuje s recentnim blockbusterima (“Marvel”, “Star Wars”, “Pixar”…) i veliki broj “Disney” klasika mnoge će zainteresirati za “Disney plus”. Konkurencija je uvijek dobra, ali s obzirom na postojeće platforme i njihovu ponudu ostaje pitanje koliko će gledateljima trebati vremena u kojem bi ispratili barem dio ogromne serijsko/filmske ponude. Vrijeme za pažljivu selekcije sadržaja kojeg ćemo gledati dolazi….

 

 

Share

2 Comments

  1. Ivan Reply

    Bit ce zanimljivo vidjet kako ce to kod nas funkcionirat. Mislim vise na cijene u razlicitim ponudama nasim kabelskih televizija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)