OSAM SERIJA ZA JESEN 2018

Ljeto 2018 polako prolazi, stigle su kiše jesenje – idealno vrijeme za gledanje televizijskih serija. Goodtalking Vam donosi pregled  najzanimljivijih premijernih serija do početka zime. Serija o kojima će se u mjesecima koji dolaze puno pisati, pričati i komentirati – pred Vama je izbor iz ogromne televizijske ponude.

1. THE FIRST

AUTOR SERIJE: Beau Willimon
GLAVNE ULOGE: Sean Penn, Ray Lucas, Natacha McElhone, Brian Lee Franklin
POČETAK PRIKAZIVANJA: 14.09

 

Jedan od ključnih ljudi zaslužnih za uspjeh američke verzije “Kuće od karata” autor je serije “The First”. Beau Willimon u osam epizoda donosi priču o grupi astronauta čija je misija osvajanje Marsa. Misiju je zamislila Liz Ingram – bogata nasljednica kojoj odlazak na Mars postaje želja, strast. Opsesija. Serija će, prema najavama, pratiti pripreme ekipe za odlazak na Crveni planet te privatni život na koji zahtjevna i rizična misija ostavlja posljedice.  Snažne glumačke adute “The First” ima u Sean Pennu i Natachi McElhone. Radnja serije je fiktivna, izmišljena no s obzirom na ekipu iza i ispred kamere “The First” je serija koja će privući pažnju gledatelja.

TRAILER

2. THE GOOD COP

AUTOR SERIJE: Andy Breckman
GLAVNE ULOGE: Josh Groban, Tony Danza, Monica Barbaro
POČETAK PRIKAZIVANJA: 21.09

 

Netflixova policijska drama s elementima komedija prati oca i sina Tonya (Senior and Junior). Oni su policajci, detektivi, ali potpuni različiti – otac je izbjegavao pravila, često igrao na rubu zakona. Takav pristup koštao ga je uspješnije karijere, stare dane provodi osramoćen i od kolega zaboravljen. Mlađi Tony je drugačiji – uvijek igra po pravilima, obožava svoj posao i uspješno rješava slučajeve. Različiti policajci, otac i sin pokušat će pronaći zajednički jezik u privatnom životu. Najteži slučaj u karijerama detektiva Tony…
Autor ove obiteljske buddy komedije Andy Breckman najpoznatiji je kao autor tv serije “Monk”. Otkačeni predstavnici zakona glavni su protagonisti i serije “The Good Cop” čija radnja je zapravo priča o odnosu oca i sina uz humor i poneki policijski slučaj.

TRAILER

3. MANIAC

AUTORI SERIJE: Cary Joji Fukunaga, Patrick Sommerville, Caroline Williams, Mauricio Katz
GLAVNE ULOGE: Emma Stone, Jonah Hill
POČETAK PRIKAZIVANJA: 21.09

 

 

Istodobno kada i “Good Cop” “Netflix” će izbaciti i “Maniac” – seriju s možda i najjačom glumačko-redateljskom ekipom od svih serijskih premijera ove jeseni. Redatelj deset epizoda serije je Cary Joji Fukunaga (za “Netflix” snimio “Beasts of No Nation”, redatelj osam epizoda “Pravog detektiva”) dok su glavni glumci Emma Stone i Jonah Hill. Priča serije prati Annie i Owen koji su podvrgnuti znanstvenom eksperimentu.  Paralelni svjetovi, poigravanje umom pacijenta…. Neki su od detalja koje ćemo gledati u “Maniacu”.

TRAILER možete pogledati OVDJE

4. MAGNUM P.I.

 

GLAVNE ULOGE: Jay Hernandez, Perdita Weeks, Stephen Hill
POČETAK PRIKAZIVANJA: 24.09

Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća Tom Selleck živio je najbolje dane karijere. Najveći razlog glumčevoj popularnosti bila je uloga privatnog detektiva u televizijskoj serijei “Magnum”. Nakon nešto manje od četrdeset godina od početka prikazivanja Selleckova Magnuma serija je dobila novu, današnjim danima prilagođenu verziju. Novi Magnum je Jay Hernandez – povratnik iz Afganistana, bivši privatnik Navy Seala koji vojne vještine koristi u rješavanju zločina. Mjesto radnje su Havaji i s obzirom na izbor redatelja pilot epizode (Justin Lin – režirao 4 filma i serijala “Brzi i žestoki”) novi bi Magnum trebao imati više akcije…

TRAILER

5. THE ROOKIE

 

AUTORI SERIJE: Liz Friedlander, Adam Davidson
GLAVNE ULOGE: Nathan Fillion, Titus Makin Jr., Alyssa Diaz
POČETAK PRIKAZIVANJA: 16.10

Četrdeset godina John Nolan živi u gradiću i ne odustaje od snova. Nolan želi postati policajac u Los Angelesu. Spletom okolnosti sve do četrdesetog rođendana Nolan nije uspio ostvariti najveću želju, ali prilika nije propuštena – uprava policije Los Angelesa zaposlila je Nolana i on počinje raditi. No, postati policajac u velikom gradu nije jednostavno – posebno ako si početnik…
Nathan Fillion glavni je adut serije – “Firefly” i “Castle” se i dalje nalaze na visokom mjestu kod ljubitelja televizijskih serija. Priča serije te lik Johna Nolana nudi veliki glumački izazov i potencijalno intrigantnu radnju o policijskom životu i ostvarenju životnih želja. Fillion će, uvjeren sam, biti ponovo u vrhunskom izdanju.

TRAILER

6. DISTRITO SALVAJE (WILD DISTRICT)

 

AUTORI SERIJE: Christian Conti
GLAVNE ULOGE: Juan Pablo Raba, Camila Sodi
POČETAK PRIKAZIVANJA: 19.10

Jedna od najpoznatijih i najgledanijih “Netflixovih” serija je “Narcos”. Uvodne dvije sezone “Narcosa” bave se kraljem kokaina Pablom Escobarom, ali i političkom, vojnom, sigurnosnom i ekonomskom slikom Kolumbije i susjednih zemalja. Na tom tragu je i “Distrito Salvaje” – nema Escobara, ali je mjesto radnje Kolumbija. U središtu priče je Jhon Jeiver , ratnik i gerilac, koji se nakon potpisivanja mirovnog sporazuma vraća u grad. Jeiver pokušava živjeti normalnim životom, ali prošlost ponovo kuca na vrata.
Autor serije Christian Conti seriju opisuje kao priču o čovjeku u potrazi za izgubljenim životom i dodaje da serija sadrži i akciju i napetost. Dovoljno za gledanje – barem uvodnih epizoda.

TRAILER

7. HOMECOMING

 

AUTORI SERIJE: Micah Bloomberg, Eli Horowitz, Sam Esmail
GLAVNE ULOGE: Julia Roberts, Bobby Canavale, Stephen James, Sissy Spacek
POČETAK PRIKAZIVANJA: 02.11

Julia Roberts je Heidi Bergman, psihijatrica u ustanovi za pomoć ratnim veteranima. Dane provodi slušajući potresne priče vojnika koji pokušavaju započeti novi, civilni život. Psihijatrica se zbližava s pacijentima i čini sve da pomogne. No, povratak u normalan, mirnodopski život nije jednostavan..
Iako prva epizoda “Homecominga” izlazi tek za nešto manje od dva mjeseca potvrđeno je snimanje druge sezone. Julia Roberts i aktualna priča o ratnim veterenima glavni su aduti serije – autori su, prema vlastitim izjavama, priču zamislili prema stvarnim svjedočanstvima vojnika.

TRAILER

8. THE KOMINSKY METHOD

AUTOR SERIJE: Chuck Lorre
GLAVNE ULOGE: Michael Douglas, Alan Alda
POČETAK PRIKAZIVANJA: 16.11

 

 

Posljednjih se godina glumački veterani udružuju u projektima natopljenim nostalgijom i podsjećanjem ne neka druga glumačka vremena (“Last Vegas” naprimjer…). Na tom tragu je i humoristična televizijska serija “The Kominsky Method”. Radnja serije prati nekada slavnog Sandya Kominskog i njegovog agenta Normana koji pokušavaju pronaći načine da se prilagode životu u zlatnoj dobi u Los Angelesu gradu gdje su doživjeli i preživjeli dane najveće slave. Odabir glumaca izvrstan – Michael Douglas i Alan Alda odličan su izbor za Kominskog i Normana. Autor serije je Chuck Lorre poznat kao tvorac serija “Teorija velikog praska”, “Dva i pol muškarca” i “Dharma i Greg

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)