MAMURLUK 3

REDATELJ:Todd Philips
GLAVNE ULOGE:Bradley Cooper,Zach Galifianakis,John Goodman,Ken Jeong,Ed Helms,Heather Graham,Justin Bartha
TRAJANJE:95 minuta

Godine 2009 je prema scenariju Jona Lucasa i Scotta Moorea a u režiji Todda Philipsa snimljen “Mamurluk”. Film koji je postigao ogroman komercijalni uspjeh (na uloženih 35 milijuna dolara samo u Americi je zaradio oko 280) i stekao vojsku obožavatelja. Jedan od razloga uspjeha film je i tema. Tema koja je većini gledatelja bila bliska; amnezija nakon burne noći “natopljene” alkoholom i drogama. Na tim temeljima je sagrađena komedija (u redu, možda je mamurluk likova iz filma ponešto radikalan i nabrijan ali poanta je pogođena) čiju su popularnost i uspjeh na najbolji mogući način iskoristili i glumci, ponajviše Bradley Cooper te Zach Galifianakis. Godine 2011 je snimljen dtugi nastavak sa znatno većim budžetom (80 milijuna) ali i sa jednako dobrom zaradom na kino blagajnama. Recentni treći dio je također odlično krenuo; proteklog vikenda je prešao 100 milijuna dolara zarade u američkim kinima….

Nakon smrti Alanovog oca ostatak ekipe odluči potražiti  posebnu skrb za svojeg “posebnog” prijatelja. Alana. Na putu ih zaustavljaju kriminalac Marshall i njegovi ljudi. Otimaju Douga i daju ekipi tri dana da pronađu i dovedu starog znanca Chowa koji je jedini u kontaktu sa Alanom.Potraga za Chowom kreće u Tijuani a nastavlja se na “mjestu nesreće”…..Las Vegasu.
Dobra stvar trećeg “Mamurluka” jest da redatelj i scenaristi nisu reciklirali i ponavljali priču iz prva dva dijela. “Wolf pack” se ovaj puta nije uneredio sa alkoholom i drogama,nema “flashbackova” i otkrivanja šta se događalo već se radnja odvija normalno. Bez istrage o posljedicama razularenog tulumarenja. Naši junaci su trijezni.To je pozitivno…ali….sa takvim pristupom je potpuno “otupjela oštrica”  duhovitosti u filmu. Cijelom trajanjem filma nema previše razloga za smijeh. A to nikako nije dobra stvar obzirom da je riječ o komediji. Čak i scene koje su trebale impresionirati kombinacijom akcije i komedije (Žirafa i Chowovo letenje padobranom nad Vegasom) nisu pretjerano duhovite i zanimljive. Radnja se naslanja na prethodne dijelove te su događanja nastavak i posljedica “grijeha prošlosti” glavnih junaka ali to ne mijenja činjenicu da je ovo uvjerljivo najslabiji dio trilogije. Radnja je ponajviše fokusirana na Alana (logično jer je on i najzanimljiviji lik) no, i tu nema previše uspjeha.Zanimljiv je tek detalj da je Alan našao bolju polovicu.Što će vjerujem biti iskorišteno u eventualnom četvrtom dijelu serijala. Radnja i ritam filma su mlaki, scenarij je napet do pucanja. Čak jr i John Goodman koji se sjajno snalazi u ovakvim ulogama prilično rezerviran i suzdržan.
“Mamurluk 3” je uvjerljivo najlošiji dio trilogije o “Wolf packu”. Mišljenja sam da niti najveći fanovi prethodna dva filma neće biti oduševljeni ovim filmom. Unatoč tome gledanost i zarada filma su odlični te nas vjerojatno čeka još pokoji nastavak.
OCJENA:5

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)