MAČAK U ČIZMAMA

REDATELJ: Chris Miller
GLASOVI: Antonio Banderas, Billy Bob Thornton, Salma Hayek, Zach Galifianakis
TRAJANJE: 85 minuta

Mačak u čizmama (glas mu posuđuje Antonio Banderas) slučajno saznaje da je legenda o postojanju ogromnog blaga u obliku male guske koja nosi zlatna jaja istinita. Da bi došao do blaga mora nadmudriti vrlo živopisan ljubavni par, Jacka i Jilla (glasovi Billa Boba Thorntona i Amy Sedaris). U tom pothvatu mu se uskoro priključuju i Kitty (Salma Hayek) i Humpty Aleksander Dumpty (Zach Galifianakis) jajoliki kriminalni kombinator koji s Mačkom ima neraščišćene račune iz prošlosti….
Nakon zapažene role u drugom “Shreku” Mačak u čizmama je dobio i svoj vlastiti film. Režiju za ovaj  visokobudžetni crtić (budžet  je oko 130 milijuna dolara) potpisuje Chris Miller redatelj trećeg Shreka. Studio “DreamWorks” je išao na sigurno, te angažirao provjerene snage za režiju, ali i poznata glumačka imena koja posuđuju glasove likovima. Rezultat je vrlo dobar crtić kojega mogu pogledati i mlađi i stariji gledaoci  Režiser vrlo vješto balansira i uspijeva zadržati radnju dovoljno zanimljivom i ozbiljnom za odrasle a istovremeno ubacivati razne štoseve i akcijske scene da bi “Mačak u čizmama” bio zanimljiv i najmlađima. Radnja filma se odvija prije nego je Mačak upoznao Shreka i Fionu, te nas upoznaje i s djetinjstvom našeg glavnog junaka. Mačak nije običan,banalan lik …on je Mačak koji u sebi nosi snažnu želju i motivaciju za iskupljenjem zbog grijeha iz prošlosti. On se kaje, na kraju se uspijeva i iskupiti. Interesantan je i lik Humptya jajolikog(!?) Mačkovog prijatelja iz djetinjstva koji je kriminalni mastermind  zbog kojega glavni lik uvijek upada u probleme. Tu je i mačkica Kitty koja će vječnom šarmeru i mačkarošu zavrtjeti glavom ali i pomoći kada će biti najpotrebnije.
Mačak u čizmama nije Shrek odnosno ne posjeduje njegovu istinsku originalnost i duhovitost (jedan je Donkey), no riječ o jednom pametnom, domišljatom i tehnički fantastično napravljenom filmskom uradku. Preporuka je da se obavezno pogleda jer se radi o jednom od onih filmova poslije kojih se čovjek osjeća opuštenije i bolje. Nepretenciozna, a opet zanimljiva priča o “običnom mačku koji je u potrazi za idućim obrokom”.
OCJENA.7

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)