1000 PREPORUKA 2 DIO

5.DIM 1995,112 min, Rež:W-Wang,Gl.H.Keitel,F.Whitaker,W.Hurt 

Veliki film o “malim ljudima”. Mjesto okupljanja nije kafić, restoran nego mali dućan s cigaretama u Brooklynu. Tamo se svakodnevno sastaju ljudi različitih životnih priča i sudbina…karakterizacija likova je slojevita tako stvarna i ljudska. Junaci, unatoč vlastitim tragedijama pokušavaju nastaviti živjeti sto bolje mogu i znaju…zvuči poznato zar ne? Gledati više puta.

6.NOĆ VJEŠTICA 1978 93min Rež:J.Carpenter,Gl.J.L.Curtis,d.Please
nce 

Što je Mercedes za auto industriju to je “Noć vještica” za horrore. Priča o Michaelu Myersu koji već sa 4 godine ubija sestru. Na Noć vještica. Dvadesetak godina kasnije bježi iz ludnice i vraća se na mjesto zločina…napet i originalan film je jedan od najboljih predstavnika žanra u povijesti. Horror koji više plaši napetošću, atmosferom i sjajnom muzikom, a manje hektolitrima krvi kao današnji filmovi strave i užasa. Kasnije je snimljeno hrpa nastavaka i remakeova ovog klasika, ali niti jedan od njih nije došao niti blizu originalu…

7.COBB 128 m 1994 rež:R.Shelton GL:T.L.Jones,L.Davidovich,R.Wuhl 

Prije gledanja ovog filma nisam znao previše o baseballu, a niti o tome tko je Cobb. O baseballu ne znam niti danas puno više, ali Cobb mi je zahvaljujući fantastičnoj glumi T.L.Jonesa ostao zauvijek u sjećanju. Riječ je o jednom od najboljih, ali i najarogantnijih igrača svih vremena. Priča kreće kada teško bolesni Cobb poziva novinara da mu ispriča svoju životnu priču…koja je intrigantna i kontroverzna.

8.ŽALAC 129 min 1973 rež:George Roy Hill Gl:P.Newman,R.Redford,R.Shaw 

Godina je 1936. U Americi je velika recesija i još veća depresija Kladionice i kockarnice, legalne i ilegalne rade kao lude…Opet nešto poznato svima nama u Hrvatskoj 2011 godine.” Zlatni dečki” Hollywooda R.Redford i P.Newman glume prevarante koji će pokušati prevariti velikog prevaranta. Zbog novaca, a i da bi osvetili mrtvog prijatelja…yjajna gluma i neočekivani obrati su glavni razlozi za gledanje ovog odličnog filma. “Žalac” je sedmerostruki (opravdani)dobitnik Oscara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)