1000 PREPORUKA 3 DIO

9.GRAĐANIN X 1995,102m Rež:C.Gerolmo,Gl.S.Rea,D.Sutherland,M.Von Sydow
Ekranizacija istinite priče o građaninu Čikatilu ruskom serijskom ubojici. Poslušni i mirni čovjek iz susjedstva je okrutni serijski ubojica. Ovaj put ubojica dolazi iz SSSR, pa to i činjenica da je riječ o istinitoj priči daje filmu autentičnost i originalnost. Thomas Harris (autor književnog hita “Kad jaganjci utihnu”)je “posudio” priču o Čikatilu kao inspiraciju za svojeg ubojicu-Hannibala Lectera.
10.SVJEDOK 1985,112m Rež:P.Weir Gl:H.Ford,K.Mcgillis,L.Haas,D.Glover
Ford glumi policajca koji dobiva zadatak čuvanja svjedoka ubojstva.cNišta neobično i originalno reklo bi se…ali svjedok je osmogodišnji-Amiš. Da bi zaštita bila potpuna Ford mora otići u naselje Amiša živjeti sa dečkićem. Tu mora potpuno promijeniti svoj dotadašnji način životan i prilagoditi se novom. A tu je i prelijepa dječakova majka…odlično,napeto režirana uvodna scena ubojstva i prikaz života Amiša (toliko različitog od našeg kako u doba snimanja filma tako i danas) glavni su aduti Svjedoka. U manjoj ulozi se pojavljuje i Viggo Mortensen.
11.BIJEG U POBJEDU(VICTORY) 1981,110 min.,Rež:J.Houston Gl:S.Stallone,M.Caine,M. Von Sydow,Pele,O.Ardilles
Grupa savezničkih zarobljenika izabrana je za odigravanje “prijateljske”nogometne utakmice sa njemačkom izabranom vrstom. U savezničkoj momčadi glavni igači su Stallone (golman), Pele,
i O.Ardilles (kasnije trener Dinama koji je pod njegovim vodstvom odigrao neriješeno sa Manchester Unitedom na Old traffordu). Njemačka reprezentacija je gruba, igra na snagu dok saveznička momčad pokazuje svu raskoš nogometne igre…iako je radnja pomalo nategnuta pa u nekim dijelovima i naivna, film treba pogledati svaki ljubitelj nogometa. Na kraju sve sretno završava iako je rezultat  neriješen…..
12.ZAMEO IH VJETAR(GONE WITH THE WIND) 1939,238 min Rež:V.Fleming Gl:C.Gable,V.Leigh
Epski (po trajanju, radnji i količini novca koji je zaradio) spektakl o ljubavi Rhetta Butlera i Scarlett O Hare u vrijeme Američkog građanskog rata. Film je koktel više žanrova (povijesni,ratni,ljubavni..). Vrlo dojmljive i uvjerljive masovne scene pogotovo kad se uzme u obzir godina nastanka filma. Ako se nekome ovaj film i ne sviđa “sutra je novi dan” i novi film…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)