Naslovnica Uncategorized 1000 PREPORUKA 9 DIO

1000 PREPORUKA 9 DIO

734
0

33.STRAVA U ULICI BRIJESTOVA 1984,91 min Rež:W.Craven Gl:Heater Langenkamp,R.Englund,J.Depp
Tinejdžeri iz iste ulice,jedan po jedan,bivaju brutalno ubijeni tijekom spavanja…Ubojica je unakaženi Freddy Krueger kojeg su nekada davno roditelji ubijenog spalili zbog zlostavljanja maloljetnika…Sada se Freddy vratio po osvetu.Vrlo originalan i napet horror.Glavni negativac je odlično i zamišljen i odglumljen.Zanimljivost vezana uz ovaj film je i uloga tada mlađahnog J.Deppa u ulozi jednog od tinejdžera.
34.O ZA OSVETU(V FOR VENDETTA) 2006,132 min Rež:J.McTeigue Gl:H.Weaving,N.Portman
Budućnost.Velika Britanija je totalitarna ,fašistička država.Pokret otpora predvodi tajanstveni V čije metode su terorističke.Tijekom jedne akcije spašava mladu ženu iz ruku tajne policije i tada se rađa zanimljivo savezništvo…Raen po scenariju tvoraca Matrixa O za osvetu je vrlo zanimljiv i slojevit film.Univerzalna priča o borbi ptotiv totalitarnih režima ovdje je obogaćena izuzetno zanimljivim glavnim pozitivcem koji ne bira metode da bi srušio režim.Odlične akcijske scene i dojmljiv finale su također razlog više za gledanje.
35.RIO BRAVO 1959,141 min Rež:H.Hawks Gl:J.Wayne,R.Nelson,D.Martin
Jedan od najboljih westerna svih vremena.Priča o šerifu i njegovoj šarolikoj ekipi koja se nastoji oduprijeti napadiman bande koja želi osloboditi zatvorenika je vrlo uvjerljiva i zanimljiva.Likovi i radnja su u ovom filmu dovedeni na neku višu,profinjeniju razinu.Rio bravo je western koje vole gledati i oni koji westerne ne vole.
36.BEST SELLER 1987 110 min Rež:J.Flynn Gl:J.Woods,B.Dennehy
Plaćeni ubojica angažira policajca-pisca da napiše njegovu biografiju u kojoj će biti objavljeni svi njegovi poslovi i poslodavci sa kojima je surađivao.Pošto je ubojica radio i za korumpirane političare dovršiti priču neće biti lagan posao…Zanimljiv film kojeg treba pogledati zbog odličnih glumaca.

Prethodni članak1000 PREPORUKA 8 DIO
Sljedeći članak1000 PREPORUKA 10 DIO
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime