Naslovnica Uncategorized 1000 PREPORUKA 7 DIO

1000 PREPORUKA 7 DIO

474
0

27.PROBUĐENA SAVJEST(INSIDER) 1999,157 min Rež:M.Mann Gl:Al Pacino,R.Crowe,C.Plummer

Kemičar zaposlen u duhanskoj industriji kontaktira televijskog producenta želeći razgovor u njegovoj emisiji gdje bi razotkrio čitav niz štetnih sastojaka koje duhanska industrija koristi u proizvodnji cigareta. Međutim, put do gledaoca unatoč slobodi govora i izražavanja nije tako lagan…drama/triler koji govori o onome što sada svi znamo: štetnosti cigareta na ljudsko zdravlje. Film govori o dva aspekta problema: prvi je dugogodišnje negiranje te skrivanje podataka o štetnosti pušenja od strane velikih korporacija, te utjecaj istih na slobodu medija. Napeta slojevita priča i odlične glumačke izvedbe krase ovaj film.

28.IT S A WONDERFUL LIFE 1946 157 min Rež:F.Capra Gl:J.Stewart,L.Barrymoore,D.Moore
Na Božićno jutro dobrućudni i pravedni George izgubi 8000 dolara koje je trebao položiti kao depozit u banku. Suočen sa mogućnošću gubitka posla i egzistencije za sebe i svoju obitelj George poželi da ga nije nikad bilo i planira samooubojstvo…tada se sa neba spušta anđeo koji prikazuje kako bi izgledao život njegovih bližnjih da se George stvarno nikad nije rodio…ovo je najbolji film sa Božićnom tematikom svih vremena. Predivna, svevremenska priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pogledati uvijek kad se čovjek osjeća nemoćno i manje vrijedno..jer većina od nas koliko god bili ponekad loši i nepravedni je u životu napravila i dobre stvari A život nas uči da se sve vraća… i dobro i
loše…
29.PRAVA ROMANSA(TRUE ROMANCE) 1993,120 min Rež:T.Scott Gl:C.Slater,P.Arquette,C.Walken,D.Hopper,V.Kilmer,B.Pitt,G.Oldman,J.Gandolfini
Clarence i Alabama su novopečeni bračni par. Ona je prostitutka koja zajedno sa mužem ubija svojeg bivšeg “poslodavca”. Ukradu velike količine droge koju namjeravaju prodati, ali za njima kreće potjera i policije i mafije…dobar dio scenarija za ovu totalno šašavu akcijsku komediju napisao je Tarantino. Naravno, to se vrlo lako da uočiti kroz provokativne dijaloge i brutalne akcijske scene. U filmu glumi veliki broj poznatih glumaca čak i u epizodnim ulogama (B.Pitt kao napušeni stanar, V.Kilmer kao Elvis Presley). Poseban filmski biser je razgovor Walkena i Hoopera o porijeklu Sicilijanaca(Walken je mafijaš a Hooper Clarenceov otac).

Prethodni članak1000 PREPORUKA 6 DIO
Sljedeći članak1000 PREPORUKA 8 DIO
Filmofil i serijofil, bivši videotekar koji je pogledao tisuće filmova. Puni krug filmofilstva koji je počeo u lokalnom Domu kulture, nastavio se u gradskim kino dvoranama i videotekama zatvoren je nastankom portala Goodtalking kao i osnivanjem Udruge Filmofil (postoje i Goodtalking grupa te stranica na istoj društvenoj mreži) gdje svakodnevno sa suradnicima piše o filmovima i serijama. Bez žutila, prepisivanja i clickbait naslova bez sadržaja. Goodtalking je postalo i ostalo najbolje mjesto za sve ljubitelje filma i serija - potvrdili korisnici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime