1000 PREPORUKA 5 DIO

17.DALEKO OD OČIJU(out of sight) 1998,110m Rež:S.Sodervergh Gl:G.Clooney,J.Lopez,V.Rhames,D.Cheadle,M.Keaton
Šarmantni kriminalac i njegova ekipa bježe iz zatvora…u toku bijega otimaju lijepu policajku. Nakon što im pobjegne, policajka ih nastoji pod svaku uloviti. Sadržaj filma je manje-više već viđen i mnogo puta upotrebljen. Glavni razlog (ne i jedini) za gledanje ovog filma je odlična režija, te nevjerojatno uvjerljiva “kemija” Clooneya i J.Lo. Ili je u pitanju odlična gluma, ili je za vrijeme snimanja “iskrilo” i u privatnom životu. Kako god bilo rezultat je zabavan akcijsko-romantični triler.
18.LEON 1994,102 min Rež:l.Besson Gl:J.Reno,G.Oldman,N.Portman
Leon je plaćeni ubojica. Nemilosrdan vrhunski profesionalac. Živi kao vuk samotnjak što je i logično obzirom na njegovo zanimanje .Jednog dana u njegov život, sasvim slučajno, ulazi djevojčica čiju cijelu obitelj pobiju korumpirani policajci. Sadržaj ovako ispričan izgleda kao nekakva drama, ali riječ je o odličnom akcijskom trileru sa izuzetnim glumcima. Jean Reno dojmljiv kao hladnokrvni ubojica, G.Oldman briljantan kao sadistički policajac, te Natalie Portman u jednoj od svojih prvih pojavljivanja na filmu kao Mathilda djevojčica koja ostaje bez obitelji. Početak karijere N. Portman koja je već sada impresivna. Glumila je ljubav jednog od najvećih negativaca u povijesti filma (D.Vader), a vrhunac karijere je doživjela ove godine dobivši Oskara za ulogu balerine u Crnom labudu.
19.TKO PJEVA ZLO NE MISLI 1970 god, 85 min,Rež:K.Golik GL:M.Bohanec,F.Majetić,R.Bašić,T.Zganec
Jedan od najboljih hrvatskih filmova svih vremena. Kroz pripovijedanje šetstogodišnjeg Perice Šafraneka ispričana je priča o doživljajima obitelji Šafranek i njihovog novog prijatelja gospona Fulira. Kroz priču o jednoj obitelji ispričana je priča o Zagrebu i načinu života u gradu početkom tridesetih godina prošlog stoljeća. Duhovita i vesela priča o jednoj obitelji i Zagrebu u vremenu u kojem sve izgleda nekako jednostavnije i ljudskije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)